Afbeelding
Foto: ron koenen

Winnaars jeu de boules Venray

Venray | Op het Bouledrome-complex aan de Hoopweg is op 21 juni een jeu-de-boules-herentoernooi gehouden.

Vier wedstrijden moesten er gespeeld worden, telkens tegen iemand anders. Sommige wedstrijden waren vlug gespeeld, andere duurden behoorlijk lang en daardoor was er ook flink wat spanning. Uiteindelijk waren er tien spelers met drie gewonnen wedstrijden en moest het puntensaldo de beslissing
geven.

Uitslag: 1) Harrie Janssen van de Piƫlboulers 3W 18p. 2) Jan Derikx van de Hedse Boulers, 3W 18p. 3) Edgar Ikkert van JBC Venray, 3W 17p. 4) Toon van Rens van de Hedse Boulers, 3W 16p. 5) Toon van de Pas van de Piƫlboulers, 3W 13p. Harrie Janssen ontving de wisseltrofee en de eerste drie spelers ontvingen uit handen van de organisatie enveloppen met inhoud.


Wout Poels naar Tour de France

Blitterswijck | Wout Poels uit Blitterswijck is door Team Sky, zoals verwacht, geselecteerd voor de Tour de France.


Team Sky neemt niet alleen Wout Poels mee. Ook kopman Chris Froome (de winnaar van vorig jaar), Sergio Henao, Vasil Kiryienka, Mikel Landa, Mikel Nieve, Luke Rowe, Ian Stannard en Geraint Thomas gaan mee naar de Tour de Frankrijk.


Mike Teunissen, die in de voorselectie zat, gaat niet met Lotto-Jumbo naar de Tour de France. De ronde start op zaterdag 2 juli en eindigt op zondag 24 juli in hartje Parijs.

Teunissen kon zaterdag tijdens het Nederlands kampioenschap in Goeree-Overflakkee in de finale geen rol van betekenis meer spelen. De wielrenner uit Ysselsteyn liet zich tijdens de koers wel een aantal keren prominent van voren zien en maakte lange tijd deel uit van de kopgroep.

De renners van Team LottoNL-Jumbo, het team van Mike Teunissen, was er alles aan gelegen om de prijs te pakken. Ze controleerden een groot deel van de wedstrijd, die over ruim 200 km ging.

Dylan Groenewegen van Lotto-Jumbo was uiteindelijk in de sprint de sterkste. Hij greep de titel, voor Wouter Wippert en Wim Stroetinga van de ploeg Parkhotel Valkenburg.