'Zwembad mag niet verloren gaan'

VENRAY | Het voortbestaan van zwembad De Sprank staat ter discussie. CDA en D66 willen sluiting voorkomen.

"Om sport door te blijven ontwikkelen is het belangrijk het zwembad voor Venray en de dorpen te behouden. Dit mag niet verloren gaan", zegt Toon Loonen (CDA) in de beschouwing van zijn partij op de voorjaarsnota. Ook D66 vindt dat er in Venray een zwembad moet blijven. "We wachten de onderhandelingen met Laco af om te bezien of een langjarig contract opnieuw haalbaar is. Anders moet er een alternatief gezocht worden", aldus Daan Janssen. inVENtief wil ervoor waken dat de gemeente voor financiƫle verrassingen komt te staan. Tino Zandbergen oppert het plan om met buurgemeente Horst aan de Maas te gaan praten. "Of samen een nieuw zwembad mogelijk is. Dit missen we nog bij de toekomstscenario's."


SP: meten met twee maten

VENRAY | De SP vindt het onbegrijpelijk dat Snack-Koning in Landweert eindeloze en dure procedures moet volgen voor een nieuwe omgevingsvergunning voor hun standplaats.

Fractieleider Jan Hendriks meent dat de gemeente met twee maten meet. "Want als het de gemeente goed uitkomt dan hoeven de procedures niet gevolgd te worden. Zoals bij de verkoop van 't Freulekeshuus en de oude melkfabriek." De SP meent dat de gemeente bij Snack-Koning star vasthoudt aan onduidelijke afspraken. "Kiest het college ervoor een hardwerkend middenstandsgezin te verwelkomen in de bijstand?", vraagt Hendriks zich af.