Polenhotel: nieuw bestemmingsplan

LEUNEN | Om de komst van een Polenhotel mogelijk te maken moet het bestemmingsplan van de oude melkfabriek in Leunen worden gewijzigd.

Het initiatief van Hoex-Maessen om 288 buitenlandse werknemers in twee nieuwe gebouwen te huisvesten past niet binnen de huidige bestemming van het bedrijventerrein aan de Leunseweg.

Het is nog onduidelijk welke procedure de gemeente gaat volgen. Het wijzigen van een bestemmingsplan is een tijdrovende zaak en vergt een halfjaar. Een ontheffing via de aanvraag van de omgevingsvergunning duurt minder lang.

"Duidelijk is dat het bestemmingsplan veranderd moet worden", zegt een woordvoerster van de gemeente. "Alleen weten we nog niet hoe. Daar zijn we nog mee bezig. Het is nog vroeg in het traject en er is ook nog geen officiƫle aanvraag ingediend." Omwonenden worden niet buitenspel gezet in het geval van een procedure via de omgevingsvergunning. "Nee, het indienen van bezwaren van burgers blijft altijd mogelijk en ook de gemeenteraad krijgt er een rol in", aldus de woordvoerster.