Record vakbeurs Evenementenhal

VENRAY | Evenementenhal wil van Vakbeurs Uiterlijke Verzorging Venray de komende jaren de grootste (beauty) inkoopbeurs van Zuid-Nederland maken.

"Dat is ons streven. Een ambitie die haalbaar is. Er heerst veel vertrouwen in deze titel en het exposantenveld groeit ingrijpend. Nu zo'n vier maanden voor aanvang hebben we al een recordaantal inschrijvingen", zegt Giny Hurink namens Evenementenhal.

Evenementenhal erkent de potentie en investeert daarom flink in de ambiance, de service en het programma. Dit alles in goede samenwerking met enthousiaste partners. Zo krijgen de zes beautybranches (kappers, schoonheidsspecialisten, visagisten, masseurs, pedicures en nagelstylisten) in oktober elk een eigen demoplein waar exposanten onder meer demonstraties en workshops kunnen geven.

Ook beoogt de organisatie een Hair Square op te zetten. Een kappersevent waar trainingen, workshops en demonstraties bij te wonen zijn. "Elk jaar willen we groeien, meer bezoekers trekken en meer beleving creëren op de beursvloer", aldus Hurink. De toenemende populariteit voor Vakbeurs Uiterlijke Verzorging Venray komt niet uit de lucht vallen. De beautybeurzen van Evenementenhal laten dit jaar allemaal een positieve trend zien. In Gorinchem kwamen ruim duizend bezoekers meer dan het jaar ervoor. En in Hardenberg was het exposantenveld dit jaar ook gegroeid ten opzichte van 2015.

Vakbeurs Uiterlijke Verzorging Venray vindt plaats in Evenementenhal op 15, 16 en 17 oktober 2016. Meer beursinformatie of aanmelden als exposant kan via: www.evenementenhal.nl/uv-venray16.


Samenwerking Montessorischool en kinderopvang

Venray | Montessorischool Venray, onderdeel van Stichting Montessori-onderwijs Zuidoost Nederland (MOZON), biedt vanaf 25 juli samen met Montessori kinderopvang een doorgaande ontwikkelingslijn voor kinderen van twee tot en met twaalf jaar.

Het zogenaamde Montessori kindcentrum in Venray verhuist binnenkort naar een nieuwe locatie. En vanaf dan wordt het zelfs mogelijk om de doorgaande ontwikkelingslijn voor baby's vanaf drie maanden aan te bieden.

Voor meer informatie: Maaike Hartgers van Montessori kinderopvang, telefoon 06-46982783, e-mail maaike@vastplan.nl, www.montessorikinderopvang.nl of Lieke Akkermans van de Montessorischool Venray, telefoon (0478)515750, e-mail l.akkermans@montessorischoolvenray.nl.


Veulen eert rector Hoogers met boek

Veulen | In 1963 werd Harrie Hoogers uit Horst benoemd tot rector in de parochie Veulen.

Dat hij daar zelf in eerste instantie niet blij mee was, blijkt uit zijn reactie "Wat moet ik in dat boerengat, wat moet ik daar gaan doen?" Hij kon echter niet anders dan het besluit van het bisdom te respecteren. Al snel bleek dat de rector en het dorp Veulen op een unieke manier bij elkaar pasten.

Geboren en getogen Veulenaar Twan Jacobs maakte de rector vanaf zijn prille jeugd van dichtbij mee en heeft deze unieke periode in een boek beschreven. Het boek wordt op 18 juni uitgereikt aan de familie van de rector in Verenigingsgebouw De Hoefslag in Veulen om 20.00 uur. Iedereen is daarbij van harte welkom.

De verhalen over 'de rector' – die tot 1988 in Veulen zou blijven werken – komen regelmatig terug tijdens allerlei bijeenkomsten waarbij herinneringen opgehaald worden. Zoals de schrijver in zijn voorwoord aangeeft was Hoogers 'een bijzonder mens voor heel het Veulen'. Om een goede weergave te kunnen geven heeft hij uitgebreide interviews gehouden met betrokkenen uit 'de periode Hoogers'.

Zo heeft hij contact gezocht met de familie van de rector, oud- misdienaars, acolieten en (ex) dorpsbewoners. Daarnaast heeft hij ook nog geput uit enkele krantenartikelen over bijvoorbeeld het feit dat de rector het hele dorp uitnodigde voor een etentje ter gelegenheid van zijn priesterjubileum (dat ging per straat en duurde een week) en over de reis die 'Don Camillo Hoogers' maakte met de Veulense kastelein Piet Dirkx naar Afrika… Natuurlijk wordt het jaarlijkse kamp met de bus uitgebreid beschreven. Maar er was zoveel meer…

De herinneringen van het Veulen zijn vastgelegd in het boek 'Rector Hoogers, een gewone bijzondere dorpspastoor'. Tijdens de boekpresentatie kan het boek voor 15 euro ook worden gekocht.


Lezing Yarden

Gennep | Op uitnodiging van Yarden Vereniging Limburg houdt drs. Maureen Venselaar een lezing over haar onderzoek naar de bijna-doodervaring in relatie tot het leven na de dood.

De bijna-doodervaring is een indrukwekkende ervaring op de grens van leven en dood. Drs. Venselaar is BDE-deskundige, auteur, geesteswetenschapper en geestelijk verzorgster. Naar aanleiding van haar praktijkervaring is zij een tienjarige detailstudie begonnen naar de BDE en het leven na de dood in relatie tot de natuurwetenschap en levensbeschouwing. Op 21 juni in Uitvaartcentrum Yarden & Goemans, 2e Dwarsweg 54, 6591 XR Gennep. Zaal open om 19:30 uur, aanvang lezing 20:00 uur, duur circa twee uur. Iedereen die zich wil laten informeren en/of van gedachten wil wisselen over dit onderwerp, is van harte welkom.

Bezoekers wordt geadviseerd zich aan te melden via www.yarden.nl/agenda. Aangeboden door Yarden Vereniging Limburg, in samenwerking met Uitvaartzorg Yarden & Goemans.