Afbeelding
Foto: ron koenen

Wandeltocht podotherapie

Venray | Podotherapie Praktijk Boot de Vocht sponsort dit jaar voor de derde maal de Venrayse Singelloop. En wel specifiek de Podotherapie Praktijk Boot de Vocht Wandeltocht. Voor zowel de sportieve als de recreatieve deelnemers is er op 2 oktober keuze uit wandeltochten van 7, 15 of 20 kilometer.

Podotherapeut Ine Boot: "Waar het gaat om loopplezier, is Podotherapie Praktijk Boot de Vocht de beste looppartner. Plezier in lopen, en vooral probleemloos lopen, is belangrijk. Lopen doe je immers iedere dag. Daar kunnen wij als Podotherapie Praktijk Boot de Vocht een grote bijdrage in leveren. Daarom dat wij dit jaar het evenement nóg uitgebreider ondersteunen. Zondag 2 oktober 2016 klinkt het officiële startschot, maar de start van de voorbereidingen om lekker te lopen, kan wat ons betreft al direct beginnen!"

Sportpodotherapeut Astrid Kessels vult aan: "Probleemloos lopen wordt vaak onderschat. Het is niet alleen 'geen pijn aan de voeten'. Het is een veel breder begrip. Problemen bij het lopen uiten zich ook in pijn aan enkels, knieën, heupen en rug. En dat is precies het vakgebied waar Podotherapie Praktijk Boot de Vocht zich op richt. Probleemloos lopen moet je niet uitstellen. Wanneer je klachten hebt, onderneem dan actie! Afgelopen jaar heb ik veel hardlopers en wandelaars in de praktijk gehad bij de voorbereidingen naar de Venrayse Singelloop. De voorbereidingen kunnen niet vroeg genoeg beginnen: daar heb je iedere dag plezier van!"

Om de woorden van beide podotherapeuten kracht bij te zetten, wordt er op zaterdag 2 juli al een gratis controle van voet en schoen uitgevoerd. In de Podotherapie Praktijk aan de Westsingel 5b in Venray, kunnen belangstellenden die dag tussen 11.00 en 14.00 uur terecht. Ze krijgen advies over hun schoeisel, voetverzorging, en eventueel over het verhelpen of voorkomen van (loop)klachten. Deelnemers én twijfelende deelnemers aan Singelloop of Wandeltocht, hebben dan drie maanden de tijd voor voorbereidingen. Aanmelden voor de gratis controle is wel noodzakelijk via telefoon 0478 - 589 176. Voorwaarden en informatie staan op www.podovenray.nl, klik op sporter. Voor reguliere behandeling van de voeten buiten de gratis voetcontrole om, is iedereen bij Podotherapie Praktijk Boot de Vocht dagelijks welkom, ook zonder verwijzing van arts of specialist.

Op de locaties MC Buitenlust en MC Wieënhof zijn nieuwe patiënten op een aantal dagdelen zelfs zonder afspraak welkom! Kijk op www.podovenray.nl voor openingstijden. Meer weten over Podotherapie Praktijk Boot de Vocht Wandeltocht? Kijk op VenrayseSingelloop.nl.