Afbeelding
Foto: ron koenen

Walkro viert zilveren jubileum

Blitterswijck | In 2016 bestaat Walkro 25 jaar.

Met vestigingen in Nederland, België en Duitsland is Walkro uitgegroeid tot één van de grootste champignoncompostbedrijven ter wereld. Walkro Grondstoffen BV is een dochteronderneming en is verantwoordelijk voor de inkoop, het transport en aanvoer van de grondstoffen (paarden- en pluimveemest) naar de productielocaties. Hiervoor beschikt het over een modern wagenpark (in de welbekende rode bedrijfskleur) wat inmiddels meer dan 50 combinaties omvat. Het eindproduct, champignonsubstraat, wordt vervolgens met 22 trekkers en opleggers (in de welbekende blauwe bedrijfskleur) naar champignontelers in West-Europa getransporteerd. Het 25-jarige jubileum was de aanleiding om recent het gehele wagenpark vast te leggen op video en film. Nadat alle wagens volgens een strak schema opgesteld waren konden er voortreffelijke beelden gemaakt worden.

Het hagelnieuwe Equestrian Centre de Peelbergen in Kronenberg vormde het decor voor deze fantastische foto's. Deze fenomenale hippische locatie in Noord-Limburg behoort tot de modernste in Europa en aangezien Walkro ook hier de afvoer van de paardenmest verzorgt was dit een prima combinatie. Toen alles eenmaal vastgelegd was, is de gehele colonne (68 combinaties) aaneengesloten de Middenpeelweg op gereden en ook weer middels drones en camera's vastgelegd. Verkeersregelaars zorgden ervoor dat er geen andere voertuigen aan te pas kwamen, zodat er maar liefst ruim 2 kilometer aan Walkro vrachtwagens gefilmd kon worden. Over paardenkrachten gesproken. "Het was een zeer geslaagde dag en wij zijn bijzonder trots op onze gepassioneerde medewerkers die hier allen hun steentje aan hebben bijgedragen. Samen met hen gaan wij op naar de volgende 25 jaar", aldus Eric Houben, CEO van Walkro.


Wondpoli

Venray | Diabetesvereniging Nederland Regio Limburg, werkgebied Venray e.o., houdt op woensdag 29 juni van 19.30 tot 21.30 uur een voorlichtingsavond met als onderwerp Wondpoli en diabetes. Het is algemeen bekend dat bij mensen met diabetes wondjes minder snel genezen. De kans bestaat dan evenwel dat ze te lang blijven doorlopen met een wondje, met het risico dat het wondje een wond wordt. Bij de Wondpoli is men gespecialiseerd in de behandeling van alle soorten wondjes/wonden. Armand Rondas en Jacqueline Vestjens van de Wondpoli in Venray komen hier over uitleggen en informatie geven. De avond wordt gehouden in De Kemphaan in Venray. Aanmelden kan voor 27 juni bij Elly Keijsers via e-mail elly.keijsers@hetnet.nl of telefoon (0478)512995. Ook niet-leden zijn welkom.