Afbeelding
Foto: Johan Loonen

Veel belangstelling voor zorgmarkt

De zorginformatiemarkt in het gemeentehuis afgelopen zaterdag trok veel belangstellenden. Een groot aantal inwoners liet zich informeren over het zorgaanbod in Venray en maakte in de stands in de raadzaal kennis met de diverse zorgverleners op gebied van Wmo, jeugdhulp en participatie.

Taxus inleveren op milieustation

Inwoners van Venray kunnen tussen vrijdag 17 juni en zaterdag 3 september weer taxus inleveren op het milieustation. Hiermee steunt u de strijd tegen kanker, omdat taxus kan worden verwerkt tot kankerbestrijdende medicijnen.

Vers, eenjarig, droog en schoon taxussnoeisel kan in de zomermaanden worden ingeleverd bij het milieustation. Dat is open op maandag tot en met vrijdag van 13.00 tot 18.00 uur en op zaterdag van 9.00 tot 15.00 uur. Vergeet uw afvalpas niet! Op het milieustation zijn vorig jaar twaalf chemokuren bij elkaar verzameld. Ook is € 627,50 gedoneerd aan Stichting Naar de Top voor Kika! Dit jaar gaat de opbrengst naar de Stichting Hospice Zenit in Venray. Het inleverpunt op het milieustation is ingericht door Lions Club. Er zijn echter ook andere inleverpunten in Venray. Verder kunnen hoveniers of particulieren met grote partijen taxus contact opnemen met Lions Club.

Kijk voor meer informatie op www.taxusvenray.nl of neem contact op via info@taxusvenray.nl.

Steunsysteem voor kwetsbare inwoners

Wonen Limburg start in samenwerking met diverse zorgpartners en de gemeente Venray een nieuw initiatief om kwetsbare personen met elkaar te verbinden. De gemeente ondersteunt de pilot voor een jaar.

Wonen Limburg constateerde als gevolg van de veranderingen in de zorg een toename van sociale problematiek; vooral mensen die in het verleden langdurig zorg hebben gehad zijn niet altijd voldoende in staat of toegerust om met deze veranderingen om te gaan. De corporatie ging op zoek naar oplossingen en ontwikkelde samen met Daelzicht en OZO-doe-ik-mee een project dat binnenkort in Venray van start gaat: Buurtkring. De Buurtkring bestaat uit mensen met een beperking die zelfstandig in de wijk wonen. Samen worden zij ondersteund door een vrijwilliger, die de verbinding maakt tussen de mensen, organisaties en winkeliers in de buurt. Als de leden van de Buurtkring meer hulp nodig hebben, zijn de professionals in de zorg beschikbaar.

Steunsysteem

De gemeente Venray ondersteunt het pilotproject Buurtkring gedurende een jaar. "Door zelfstandig wonende kwetsbare mensen in een buurt met elkaar in contact te brengen hopen we te bereiken dat ze elkaar helpen bij dagelijkse zaken en elkaar naar behoefte steunen", legt wethouder Lucien Peeters uit. "We investeren zo in een steunsysteem dat eenzaamheid voorkomt en integratie in de wijk bevordert. Ervaringen leren ons dat we, om echt te kunnen transformeren, samen die verandering ook moeten ondergaan. Om zowel gemeente als partners en kwetsbare inwoners de kans te geven om dat te doen is deze pilot opgezet." MET ggz, Unik, Match, Synthese, Vincent van Gogh, Wonen Limburg, Ozo-doe-ik-mee en de gemeente Venray werken mee aan de proef. Na een jaar moet de pilot aansluiting vinden bij de bestaande manier van werken van de partners en ondersteunende organisaties.

Verklaring onder ede

Het college van burgemeester en wethouders heeft met ingang van 20 juni 2015 mevrouw Zeliha Akdogu, de heer Nafiz Aydogdu en de heer Rens Vullings aangewezen als ambtenaar voor het afnemen van een verklaring onder ede.