Juichend en met een grote bos bloemen gaat deze jonge deelnemer over de streep.
Juichend en met een grote bos bloemen gaat deze jonge deelnemer over de streep. Foto: Henk Lammen

Een feest voor alle wandelaars

Venray | Met ruim 3200 deelnemers was de 58e Avondvierdaagse Venray een groot succes. "Een heel mooi aantal", aldus voorzitter Germy Thielen zondag voorafgaand aan het defilé op het Hensenius- en Schouwburgplein. "Daar zijn we zeker trots op."

Door Henk Lammen

Door de verbouwing van de schouwburg moest de organisatie dit jaar wel improviseren. "Het was inderdaad behelpen, maar uiteindelijk is alles prima verlopen. Zo stonden de toiletwagen en de tent van de EHBO op de pleinen en was de inschrijving op de bovenverdieping van De Artiest. We zijn gelukkig ook gevrijwaard gebleven van ongelukjes of andere calamiteiten. Dankzij de medewerking van alle vrijwilligers", keek Thielen terug op een bijzondere editie.

Met name de vrijwilligers zijn goud waard voor de organiserende stichting Avondvierdaagse Venray. "Die mensen zijn voor ons onmisbaar. Op alle mogelijke manieren ondersteunen ze dit evenement door zich belangeloos in te zetten. Een avondvierdaagse zonder vrijwilligers is ondenkbaar."

Het defilé werd dit jaar geopend door een nieuw fenomeen: de publiekslieveling. De keuze was gevallen op de pas 2,5 jaar oude Teun die letterlijk en figuurlijk zondagmiddag over de finishlijn viel. Maar hij was wel zo trots als een pauw, want evenals vele andere wandelaars had hij vier dagen gelopen. "Prachtig toch, zo jong en klein en toch vier dagen uitlopen."

De kleine Teun bepaalde aan kop van de lange stoet het tempo van de wandelaars. Vlak voor het begin van het defilé regende het nog tijdens de intocht in hartje Venray. Dat mocht de pret niet drukken, want de kinderen en oudere deelnemers zongen dat het een lieve lust was. "We hebben drie dagen fantastisch wandelweer gehad. Niet te warm niet te koud, een heerlijk zonnetje. Het is jammer dat het net nu moet gaan regenen", keek Thielen uit over twee natte pleinen.

De weergoden bleken de organisatie vervolgens goed gezind, want toen de eerste wandelaars de finishlijn passeerden bleef het tot en met de uitreiking van de prijzen droog. Thielen: "Het was een waar feest voor alle wandelaars."