Slootjesdag IVN in Geijsteren

Geijsteren | IVN Geijsteren-Venray houdt op zondag 19 juni van 10.00 tot 16.00 uur een slootjesdag.

IVN houdt voor jong en oud verschillende activiteiten in, op en rond het water van de poel en de beek achter de Rosmolen in Geijsteren. Aanmelden voor dit waterbeestjesfestijn is niet nodig.

Wil je weten hoe een kokerjuffer overleeft in een sloot vol vijanden? Hoe een bootsmannetje aan voedsel komt? Waarom een schaatsenrijdertje kan schaatsen? Of gewoon welke beestjes er allemaal leven in het water. Bij de poel is een kleine infostand met foldertjes en kaartjes en informatie over wat het IVN allemaal doet. Tijdens de slootjesdag gaat het vooral om waterbeleving. Kinderen kunnen met (groot)ouders aan de slag met een schepnet om waterdiertjes te vangen in de poel achter de Rosmolen. Met behulp van een zoekkaart kunnen de gevangen waterdiertjes op naam gebracht worden. Er staan IVN-natuurgidsen paraat om te helpen en vragen te beantwoorden. Tijdens de slootjesdag is er enkele keren een wateronderzoeksexcursie langs de Oostrumse beek vanaf de Rosmolen.


Match

Venray | Steunpunt Vrijwilligerswerk Venray Match is op zoek naar een contactpersoon vrijwilligerszorg voor Proteion Welzijn.

De contactpersoon gaat op kennismakingsgesprek aan huis bij zowel vrijwilligers als hulpvragers en probeert de juiste mensen aan elkaar te koppelen. Eisen: kunnen organiseren, mensenkennis bezitten en een relevante mbo-opleiding gevolgd hebben. Match voor vrijwilligers, Dr. Poelsstraat 6, 5802 AX in Venray, telefoon (0478)516995, e-mail info@vrijwilligerswerkvenray.nl.