Afbeelding
Foto: ron koenen

Eindpresentatie Into Music Venray

Venray | Het project Into Music is enkele jaren geleden ontwikkeld door Stichting Odeon. Het doel is zoveel mogelijk mensen, jong én oud, de gelegenheid te bieden muziek te maken.

Dit jaar kreeg dit project vorm in een uniek wervingstraject. Koninklijke Harmonie Euterpe en MMSK St. Petrus' Banden sloegen de handen ineen om een gemeenschappelijk doel te bereiken: het enthousiasmeren van basisschoolkinderen om een muziekinstrument te bespelen en samen muziek te maken. Het betreft een omvangrijk traject met verschillende onderdelen. Allereerst mochten alle basisschoolkinderen uit Venray gratis naar een interactieve voorstelling in de schouwburg. Een onderdeel van Defensie, de regimentsfanfare Garde Grenadiers en Jagers, liet de kinderen daar op eenvoudige en plezierige wijze kennismaken met het werk van de landmacht en de militaire muziek. Het was een show waarin kinderen veel konden leren over instrumenten en de grote invloed van muziek.

Hierna mochten alle kinderen zich inschrijven voor twee gratis workshops om nader kennis te maken met blaas- en slagwerkinstrumenten en samen muziek te maken. Deze workshops zijn inmiddels succesvol afgerond en komende week volgt alweer de laatste van vier gratis proeflessen, die weer volgden op de workshops. Maar liefst 30 kinderen gaven zich hiervoor op. Zij mogen dan ook een echt instrument gaan bespelen en zelfs enkele weken mee naar huis nemen. Het project, dat onder meer mogelijk is gemaakt door de bijdrages van Kiwanisclub Schieëpersland, LBM, Huis der Kunsten en de provincie Limburg, wordt afgesloten met een eindpresentatie in samenwerking met het opleidingsorkest van Euterpe en diverse muzikanten van MMSK St. Petrus' Banden. Iedereen is welkom op zondag 19 juni in Odeon om 11.00 uur, waar alle muzikanten in spe vol trots hun eerste concertje geven.


Voorstelling HOT

Overloon | Het Overloons Toneel (HOT) brengt de familievoorstelling Trammelant in de achtertuin op zondag 3, woensdag 6, zaterdag 9 en zondag 10 juli om 15.00 uur in het Openluchttheater. Kaarten: via PLUS Verbeeten Overloon, restaurant Museumzicht, www.openluchttheateroverloon.nl en aan de kassa. Zie ook www.hetoverloonstoneel.nl.