De eindexamenleerlingen straalden tijdens een fantastische galastoet.
De eindexamenleerlingen straalden tijdens een fantastische galastoet. Foto: Henk Lammen

Prachtige galastoet

Venray | Een lange stoet met de mooiste voertuigen, prachtig uitgedoste jongedames en de jongeheren strak in het pak. De galastoet van het Raayland College in Venray was vrijdagavond voor de eindexamenleerlingen een mooie afsluiter van hun middelbare schoolperiode.

Door Henk Lammen

Rijen dik stonden ze vrijdagavond langs de route van sporthal De Wetteling tot Evenementenhal Venray, de eindbestemming van de traditionele stoet eindexamenleerlingen. Familie, vrienden en bekenden genoten met volle teugen. Van de prachtige auto's, een tractor, vrachtwagen, legervoertuigen, de tuk tuk tot en met leerlingen samen op de scooter. Bijna twee uur deden ze er over voordat iedereen was gearriveerd bij de evenementenhal.

Voorafgaand aan de stoet werden de leerlingen door de school getrakteerd op een diner, erna werd in Evenementenhal Venray doorgevierd met optredens van dj's uit binnen- en buitenland. Het jaarlijkse gala stond lange tijd op losse schroeven omdat de schoolleiding van het Raayland College niet langer de eindverantwoordelijkheid wilde dragen.

Tien eindexamenleerlingen pakten daarop de handschoen op en dankzij hun inspanningen ging het evenement toch door. Speciaal voor het feest werd de stichting Gala Venray opgericht om juridisch gedekt te zijn.

Om de veiligheid en (alcohol)excessen te voorkomen, was er tijdens de route van de sporthal naar de evenementenhal een strenge controle op het gebruik van alcohol. Tijdens het afsluitende feest werd er gewerkt met een bandjessysteem en alleen aan 18-jarigen en ouder werd alcohol geschonken. Met lokale en (inter)nationale dj's zoals onder anderen La Fuente, Onderkoffer, Madticks, Funklow en Joey Lake werd het een spektakel van jewelste in Evenementenhal Venray.

De uitslagen van examens worden op donderdag 16 juni (vandaag) bekendgemaakt. Mochten leerlingen daarna een herkansing nodig hebben, dan volgt het verlossende woord voor het tweede tijdvak op dinsdag 5 juli.