Afbeelding
Foto: ron koenen

Atelier Quilt it & Dotty in Overloon

Overloon | Even buiten Overloon, aan de Oploseweg 18a, staat sinds kort een groot bord. 'Quilt it & Dotty, atelier voor patchwork en quilten' staat erop te lezen. Wat is dat eigenlijk, patchwork en quilten?

Binnen staan kasten vol stoffen in alle kleuren en hangen diverse textiele werken tentoongesteld. Het sfeervolle geheel doet een beetje denken aan Engeland, met een vleugje antiek en brocante. Maar wat is patchwork en quilten?

Eigenaresse Dorry van Osch: "Patchwork is een term die bij sommigen al bekend is. Het is het aan elkaar naaien van lapjes stof op decoratieve wijze en ze maken tot quilts, lappendekens. Deze worden gevuld, gevoerd en doorgequilt en het resultaat is een quilt; een beddensprei of een wandkleed." Het atelier is dé plek voor materialen voor het maken van quilts. Niet alleen voor stoffen, maar ook voor garen, spelden, boeken en patronen. Waaronder veel patronen die zijn ontworpen door Dorry zelf. Geïnspireerd door antieke quilts, want zij bezit hiervan zelf een grote collectie. Op het lesprogramma staan workshops en cursussen, waar iedereen zich de beginselen eigen kan maken. De cursussen en workshops, ook voor beginners, zijn erg in trek. De prachtige stoffen trekken niet alleen quilters, maar ook iedereen die graag iets zelf maakt van stof. "Iedereen kan het leren", aldus de eigenaresse. Heb je eenmaal de technieken onder de knie, dan biedt Atelier Quilt it & Dotty diverse projecten aan. Voor tips en advies staan Dorry en haar team altijd klaar. Het atelier is open van dinsdag t/m vrijdag van 10.00-17.00 uur, zaterdag 2 juli houdt Atelier Quilt it & Dotty een open dag.