Verkeersprobleem scholen Veltum

VENRAY | Met de komst van speciaal onderwijs zullen de parkeer- en verkeersproblemen in Veltum toenemen. Vanaf augustus 2017 komen er 130 leerlingen extra naar de locatie Coninxhof/De Keg.

"Het is er nu al een chaos en onveilig", zei Ivonne Voigt (PvdA) donderdag in de commissievergadering. Het schoolgebouw ligt midden in een woonwijk. "Er moet samen met de wijkraad naar verkeersmaatregelen gekeken worden. Zoals eenrichtingsverkeer", zei Bernie van Lierop (Samenwerking). Mieke Beerkens (inVENtief) verbaasde zich over de locatiekeuze. Ze wees erop dat Veltum bij een eerder locatieonderzoek als een van de eerste opties afviel. "Terecht werd deze versteende omgeving resoluut van de hand gewezen", zei Beerkens. Zij vindt het geen goede onderwijsplek voor kinderen die speciaal onderwijs volgen. "Die hebben juist behoefte aan een omgeving met ruimte en rust."

De gemeente stelt 1,7 miljoen euro beschikbaar om vier scholen (Coninxhof, De Keg, Focus en de tijdelijke locatie in Geijsteren) onder te brengen in een gebouw. De medezeggenschapsraad heeft een belangrijke stem en moet nog een advies uitbrengen. Leden gingen niet in op de uitnodiging om mee te praten in de commissie.