Afbeelding
Foto: ron koenen

B-jeugd VVV-Venlo dertig jaar

Venlo | In stadion De Koel vindt op zaterdag 18 juni een bijzondere wedstrijd plaats. Dit jaar is het namelijk precies dertig jaar geleden dat de Venlose profclub begon met een B-jeugdteam. Ter gelegenheid hiervan nam een groepje jeugdspelers van toen het initiatief voor een reünie, waaraan VVV-Venlo natuurlijk graag zijn medewerking verleent.

Het B-team van toen bestaat uit Tom Assel, Gordon Verkoijen, Gerard Giesen, Richard Kersten, Frank Rievers, Stefan Willems, Francis Martens, John Hermans, Mohammed Elbannouhi, Marcel van 't Hek, Ron Koenen, Maurice Bouten, Gert Custers, Ino Paliama, Marc van de Sterren, Rick Huidekoper en Arrie Cremers.

De begeleiding bestond dat seizoen uit Sef Vergoossen, Remy Reijnierse, Bram Hoogveld, Jan Gubbels, Hans Nijland, Sjraar Janssen en Ben van Baal. Niet alle mensen van toen zijn anno 2015 nog onder ons, leider Hans Nijland en verzorger Sjraar Janssen zijn helaas overleden. Ook bij hun overlijden wordt tijdens de reünie stilgestaan. De wedstrijd tussen het B-team van dertig jaar geleden tegen VVV All stars begint om 16.30 uur in stadion De Koel. De reünie zelf is alleen voor genodigden toegankelijk.

Voor Gert Custers uit Swolgen was de B-jeugd de eerste kennismaking met het profvoetbal. "Ik had nooit eerder in het jeugdplan gespeeld. Ik weet nog goed wat Gordon Verkoijen uit Wanssum aan me vroeg toen ik met mijn VVV-trainingspak bij de halte in Swolgen de bus instapte. "Speel jij in de A-jeugd?" Met een lach: "Ja, ik was groot voor mijn leeftijd, in tegenstelling tot Gordon." Custers denkt met veel plezier terug aan dat eerste jaar. "Het is lang geleden, maar met Sef Vergoossen hadden we natuurlijk de beste trainer die je je als jeugdspeler maar kon wensen. Als mens en als trainer. Hij smeedde van al die nieuwelingen een erg hecht team, zowel binnen als buiten het veld, samen met de rest van de leiding. We hebben erg geluk gehad met Sef als trainer."

Samen met Ron Koenen uit Lottum en Frank Rievers uit Grubbenvorst zaten doelman Custers en aanvaller Verkoijen vier, vijf keer in de week in de lijnbus. Gordon Verkoijen kan zich die reizen nog goed herinneren.

"We gingen met vier dorpse jongen samen in de bus naar het grote Venlo om te voetballen. Het was een prachtige tijd, een groot avontuur. Als ik nu weer de kans zou krijgen, zou ik het weer doen. Het was een tijd om nooit te vergeten met wedstrijden tegen de jeugd van topclubs als Ajax en PSV en prachtige buitenlandse toernooien. Voor ons als 14-jarige jongens kwam een droom uit. Het was de meest leuke tijd uit mijn voetballoopbaan."