Open dag de Hofsteeg Oirlo

Oirlo | Zorgboerderij de Hofsteeg houdt op zaterdag 25 juni haar open dag.

Tijdens de open dag krijgen belangstellenden een indruk van de sfeer en de activiteiten die de bezoekers van de zorgboerderij aangeboden worden. In 2008 is de zorgboerderij gestart met dagbesteding voor ouderen en (jong-) dementerende.

De zorgboerderij wil de bezoekers een plaats bieden waar de gasten zich thuis kunnen voelen en waar rekening wordt gehouden met ieders (on-)mogelijkheden. Een plaats waar huiselijkheid, sfeer en kleinschaligheid de basis vormen en waarbij bezoekers zelf een belangrijke inbreng hebben bij de soort activiteiten die ze willen doen. Het samen verzorgen van de warme maaltijd is een dagelijks terugkerende activiteit. Eind november 2011 is er langs de zorgboerderij een kersenboomgaard aangeplant. Tijdens de open dag is er de mogelijkheid om een kijkje te nemen in de kersenboomgaard. Het is vanaf, ongeveer, half juni mogelijk om kersen te kopen uit het kersenautomaat. Belangstellenden worden van harte uitgenodigd om tijdens de open dag kennis te maken met de zorgboerderij en een kijkje te nemen in de kersenboomgaard.

Op de open dag kunnen ze onder het genot van een kopje koffie of thee sfeer proeven op de zorgboerderij. Op zaterdag 25 juni is de zorgboerderij geopend van 10.30-15.30 uur. Iedereen die interesse heeft, is van harte welkom op de Hofsteeg, gelegen aan de Ericaweg 4 in Oirlo.


Vincent van Gogh in de prijzen

Venray | De kliniek Langdurige Behandeling en Verzorging, het Vincentiushof en de Forensische Psychiatrische Afdeling (FPA) van Vincent van Gogh voor geestelijke gezondheidszorg in Venray zijn tijdens het Nationaal Congres Gastvrijheidszorg in Utrecht beloond met 3 van de maximaal 5 te behalen gastvrijheidssterren.

Gastvrijheidszorg met Sterren is een waarderingssysteem voor de kwaliteit van de gastvrijheidszorg in zorginstellingen. Het doel is het stimuleren van goede gastvrijheidszorg. Het hoogst aantal gegeven sterren in de categorie GGZ is 4 sterren en de kliniek Langdurige Behandeling en Verzorging (LBV) heeft met haar score de tweede plaats behaald in deze categorie. De jury kijkt in haar waardering naar beleid, faciliteiten, eten en drinken, ambiance, klantvriendelijkheid en bejegening.
Een warm thuis De kliniek LBV geeft een thuis aan een groep cliënten met complexe psychiatrische aandoeningen van chronische aard. Volgens de jury beschikt de kliniek over goede voorzieningen en zijn er ruime huiskamers, is de sfeer warm en vriendelijk, mogen de cliënten zijn wie ze willen zijn en werkt er een goed opgeleid team. Toelichting van de jury: "Er wordt met respect omgegaan met de cliënten. Het personeel is vriendelijk, behulpzaam en ondersteunend. Cliënten worden in hun waarde gelaten en hebben ruime inbreng in zaken."

FPA en Vincentiushof De FPA behandelt cliënten met een forensische achtergrond en bereidt ze voor op terugkeer in de maatschappij. De complimenten van de jury luiden: gemotiveerde medewerkers, prettige huiskamer, persoonlijke begeleiding, goede sfeer en goed onderhouden. Het Vincentiushof is een kleinschalige woonvoorziening voor ouderen met psychiatrische en psychogeriatrische problematiek. De jury was zeer te spreken over de prettige leefomgeving, warme aankleding, het betrekken van de familieleden van cliënten, de aanwezigheid van een gastvrijheidsambassadeur en het feit dat zorgmedewerkers zich continu richten op verbeteren.

Toegevoegde waarde in herstel Gastvrijheid en bejegening hebben bij Vincent van Gogh hoge prioriteit. Gastvrijheidsbeleving is volgens de organisatie niet iets tastbaars, maar wordt beïnvloed door aandacht te schenken aan bejegening naar elkaar, naar cliënten en naar bezoek. De gastvrijheidsgedachte heeft een toegevoegde waarde in het herstel van de cliënt.


BOB-campagne van start

Venray | Ook dit jaar gaat de BOB-zomercampagne weer van start.

Vanaf maandag 13 juni 2016 is de centrale boodschap 'BOB, ook als je naar een feest gaat'. Doel van deze campagne is om automobilisten en hun passagiers te stimuleren BOB-afspraken te maken en zo rijden onder invloed van alcohol te voorkomen. BOB is daarbij degene die geen alcohol drinkt en de anderen veilig thuis brengt.

De campagne richt zich op plaatsen en momenten waar mensen alcohol drinken en vervolgens met de auto huiswaarts gaan. Denk hierbij aan horecagelegenheden, sportkantines, evenementen, festivals, examenfeesten of gewoon thuis tijdens een BBQ met familie en vrienden.

De campagne is een vervolg op de BOB-wintercampagne in voorgaande jaren 'BOB, ook als je op visite gaat', waarbij BOB geïntroduceerd is. Verantwoordelijke voor deze campagne in Limburg is het Regionaal Orgaan Verkeersveiligheid Limburg (ROVL). Meer weten over de campagne? Kijk op: www.verkeersactie.nl.