Workshop musical Van Wegberg

Venray | Musical4all houdt op dinsdag 5 juli van 19.00 tot 21.00 uur in samenwerking met Kunstencentrum Jerusalem een musicalworkshop/masterclass.

De workshop wordt gegeven door Renée van Wegberg. Van Wegberg heeft in diverse musicalproducties gespeeld, waaronder musicals in Ahoy, de hoofdrol in Annie, We Will Rock You en Joseph and the Amazing Technicolor Dreamcoat. Voor deze laatste rol werd ze genomineerd voor een Johnny Kraaijkamp Musical Award voor Beste vrouwelijke hoofdrol in een grote productie.

In 2010 speelde ze in Urinetown en in 2011 kreeg ze de rol van Elphaba, de groene heks in de hit musical Wicked. Naast haar opvoerende werk werkt ze sinds 2013 als vocal coach. Tijdens de workshop, voor deelnemers van 12 tot 21 jaar in de aula van Kunstencentrum Jerusalem, wordt er onder andere gewerkt aan liedinterpretatie. Inschrijven kan via www.kunstencentrumjerusalem.nl/theater-en-musical/musical/workshop-renee-van-wegberg-12.


Versterk onze wijk Brukske!

Venray | Versterk onze wijk Brukske! is groot succes! Dit is de conclusie van de organisatie na een uitgebreide evaluatie van de bijeenkomst met bovenstaande titel.

De avond die begin juni plaatsvond in het wijkcentrum werd gehouden door de werkgroep Groepsverbinding van het project Brug in de Wijk en het Wijkteam Brukske. Doel van deze bijeenkomst was dat alle groepen vrijwilligers die actief zijn in Brukske zich aan elkaar en aan andere wijkbewoners konden presenteren. Alleen al door het aantal deelnemende groepen (26) kon de avond op voorhand als geslaagd beschouwd worden.

De groepen presenteerden zich onder meer door middel van een pitch, een korte uitvoering, informatietafel met folders en demonstraties. Uit de ingevulde evaluatieformulieren bleek dat ook veruit de meerderheid van de ongeveer 80 aanwezigen zeer positief waren over het verloop van de bijeenkomst en de mate waarop deze aan hun verwachtingen voldeed.

Dit had ongetwijfeld ook te maken met de wijze waarop de avond werd geleid door Gerard van den Buijs (Venray in dialoog) en door de multiculturele hapjes die ruimschoots aanwezig waren. De eerste nieuwe samenwerking tussen groepen onderling zijn die avond al ontstaan. Wat de organisatie betreft een prima basis en onderwerp voor een volgende bijeenkomst: hoe kunnen we echt gaan samenwerken?


Hoe overleef ik een festival?

Venray | Het Nederlandse Rode Kruis start de campagne 'Hoe overleef ik een festival?'. Steeds vaker melden mensen zich met ernstige vergiftiging na gebruik van ecstasy bij de EHBO-posten op festivals.

Volgens het Trimbos Instituut is dit aantal tussen 2013 en 2014 zelfs bijna verdubbeld. Ook was er een forse stijging van patiënten die zwaar onder invloed waren van GHB. Het Rode Kruis vindt dit een zorgwekkende ontwikkeling; het kan levensgevaarlijk zijn. Daarom gaat de hulporganisatie festivaltips voor deze en andere letsels verspreiden via haar EHBO-app, sociale media en www.hoeoverleefikeenfestival.nl.

Wat moet je doen wanneer iemand gewond is geraakt na stagediven of bij een circle pit? Of wat doe je als je een slok teveel op hebt, een verkeerde pil hebt geslikt of een bloedneus of zonnesteek hebt? Op dat soort vragen geeft de vernieuwde EHBO-app van het Rode Kruis antwoord. Dankzij een uitbreiding van de app zijn alle EHBO-items die relevant zijn voor festivalgangers terug te vinden. Het Rode Kruis wil dat festivalgangers goed voorbereid op pad gaan. Mensen kunnen zich voorbereiden door een speciale festivaltest te doen op www.hoeoverleefikeenfestival.nl.

Na deze test weten mensen wat voor festivaltype zij zijn, welk risico zij lopen en hoe ze problemen kunnen voorkomen. Wie zich onverhoopt toch niet goed voelt tijdens een festival kan terecht bij de duizenden getrainde EHBO-vrijwilligers die paraat staan op vele festivals in het hele land. Zij zijn onder andere getraind in het verlenen van eerste hulp aan mensen die onder invloed zijn van verdovende middelen. Of iemand nu van een podium is afgevallen en een bloedende knie heeft of teveel heeft gedronken, onze vrijwilligers staan altijd klaar om te helpen. Maandag is de jaarlijkse Rode Kruis Week gestart om aandacht te vragen en geld op te halen om meer van dit soort hulpverlening en noodhulp bij calamiteiten in Nederland mogelijk te maken. Ook kunnen mensen doneren door een sms te sturen naar 4333. Per sms wordt er drie euro gedoneerd aan het Rode Kruis. Ook is de afdeling op zoek naar nieuwe leden. Kijk voor meer informatie op www.rodekruis.nl/horst-venray of neem contact op via e-mail info@rodekruishorstvenray.nl.


Wondpoli

Venray | Diabetesvereniging Nederland Regio Limburg, werkgebied Venray e.o. houdt op woensdag 29 juni van 19.30 tot 21.30 uur een voorlichtingsavond met als onderwerp Wondpoli en diabetes.

Het is algemeen bekend dat bij mensen met diabetes wondjes minder snel genezen. De kans bestaat dan evenwel dat ze te lang blijven doorlopen met een wondje, met het risico dat het wondje een wond wordt. Bij de Wondpoli is men gespecialiseerd in de behandeling van alle soorten wondjes/wonden, ook voor mensen met diabetes. De inleiders maken de aanwezigen bewust sneller te reageren. Armand Rondas en Jacqueline Vestjens van de Wondpoli in Venray komen hier over uitleggen en informatie geven. De avond wordt gehouden in De Kemphaan in Venray. Aanmelden kan voor 27 juni bij Elly Keijsers via e-mail elly.keijsers@hetnet.nl of telefoon (0478)512995. Ook niet-leden zijn welkom.