Afbeelding
Foto: ron koenen

Internationale militaire oefening

Husum | In de afgelopen drie weken vond de militaire oefening Tactical Firing Training plaats in het Noord-Duitse plaatsje Husum.

De oefening is een stap naar een gezamenlijke lucht- en raketverdedigings-taskforce, waar Nederland en Duitse eenheden in deelnemen. De training is de voorbereiding op de bi-nationale oefening op het Griekse eiland Kreta, waarbij de taskforce gecertificeerd wordt. Ook militairen van de Luitenant-generaal Bestkazerne in Vredepeel namen aan de internationale oefening deel.


Filmconcert

Leunen | Het harmonieorkest van harmonie St. Catharina geeft op zaterdag 9 juli een filmconcert in multifunctioneel centrum De Baank in Leunen.

Tijdens het concert passeren bekende filmmelodieën de revue. Het publiek kan daarbij niet alleen luisteren naar filmmuziek, maar ook kijken naar bijpassende beelden op groot scherm. Van Once upon a time in the West tot Skyfall en Frozen; tijdens het concert komen allerlei bekende films van verschillende genres voorbij. Verweven in een vlot en dynamisch programma staan de muziek en de filmbeelden garant voor een avond voor jong en oud. Het concert begint om 19.30 uur. Tickets zijn te koop bij De Baank Leunen, boerderij 't Platteland Veulen en herenkapsalon Gielens Heide.