Afbeelding
Foto: ron koenen

Presentatie boek rector Hoogers

Veulen | In De Hoefslag in Veulen is zaterdag het boek over rector Harrie Hoogers gepresenteerd.

Het is geschreven door geboren en getogen Veulenaar Twan Jacobs, die Hoogers vanaf zijn jeugd van dichtbij meemaakte en over deze periode, het dorp en de rector pasten bij elkaar, een boek schreef. De herinneringen van het Veulen zijn vastgelegd in het boek Rector Hoogers, een gewone bijzondere dorpspastoor.

De verhalen over 'de rector' – die tot 1988 in Veulen zou blijven werken – komen regelmatig terug tijdens allerlei bijeenkomsten waarbij herinneringen opgehaald worden. Zoals de schrijver in zijn voorwoord aangeeft was Hoogers 'een bijzonder mens voor heel het Veulen'. Met meer dan 100 personen was het gemeenschapshuis goed gevuld.


Seminar phishing

Venray | De bedrijven Qwezz Cloud en Com-Connect zijn vanuit hun ICT deskundigheid de laatste maanden meer dan ooit in aanraking zijn gekomen met phishing.

Dit is voor Paul Engelen van Qwezz Cloud en Paul de Vlieger van Com-Connect reden om op donderdag 30 juni van 16.00 tot 18.00 uur in Horst een gratis seminar over ICT-veiligheid te organiseren voor collega-ondernemers. Ondernemers kloppen steeds vaker bij hen aan, omdat ze binnen hun bedrijf met phishing te maken hebben gekregen. Geregeld klinkt er paniek in hun stem, omdat phishing ervoor zorgt dat de ondernemer niet meer over de bedrijfsbestanden kan beschikken. Phishing is een manier, waarop internetcriminelen zich toegang verschaffen tot de computer. Slechts één verkeerde e-mail aanklikken kan ervoor zorgen dat de hele ICT-omgeving wordt gegijzeld door deze criminelen. Phishing wordt steeds geraffineerder. "Waar voorheen duidelijk te zien was welk bericht moest worden genegeerd, is dit tegenwoordig niet meer het geval", aldus Engelen. "Vroeger kon je je internet omgeving van buitenaf beveiligen en was dit voldoende. Op dit moment spelen mensen, en daardoor medewerkers, een steeds grotere rol bij ICT-gerelateerde beveiliging", aldus de De Vlieger. Qwezz Cloud en Com-Connect weten hoe gevoelig bedrijfs-ICT is en hoe belangrijk het is om deze ten alle tijden optimaal te laten presteren én te beveiligen. Ondernemers kunnen zich gratis voor het seminar laten inschrijven via e-mail info@qwezz.nl.