Afbeelding
Foto:

Foodbar Gember Starter van het kwartaal

Foodbar Gember in Horst is de tweede Starter van het Kwartaal in 2016. De gerechten van Gember worden bereid met aandacht voor intoleranties en bewuste leefstijlen.

De persoonlijke keuze voor vegetarisch eten van Claire en Sannes intolerantie voor fructose bracht hen op het idee om een Ɣnder restaurant te beginnen, een waar aandacht is voor wat eten met je lichaam doet. Dus waar in andere restaurants bijvoorbeeld vegetarisch en glutenvrij uitzonderingen zijn op de menukaart, is dit voor hun de standaard. De gerechten op de kaart zijn dan ook gemaakt met natuurlijke ingrediƫnten, zonder toevoegingen en met zo veel mogelijk lokale producten van leveranciers die bewust omgaan met hun product. Er is vooral meer keuze voor mensen die te maken hebben met intolerantie voor suiker, lactose en gluten. Maar gerechten worden indien gewenst ook toegespitst op andere dieetwensen en persoonlijke principes van de bezoekers. "Dit concept zou het zeker ook goed kunnen doen in Venray", denkt wethouder Jan Loonen. "Een vernieuwing in het horeca-aanbod is altijd welkom".

Ook meedoen?

Met de verkiezing van de Starter van het Kwartaal willen de initiatiefnemers gemeente Venray, Rabobank Horst Venray en het Venrays Ondernemers Platform startende ondernemers een steuntje in de rug geven. Ook meedoen? Meer informatie staat op www.venray.nl/ondernemers.

Raadsvergadering

Op dinsdag 28 juni 2016 is de raadsvergadering in het gemeentehuis, aanvang 19.30 uur. Deze vergadering wordt voortgezet op dinsdag 5 juli om 17.00 uur.

De volgende conceptagendapunten worden op 28 juni besproken:

- Financieringsvoorstel Glasweb Venray;

- Raadsvoorstel motie groen, die betrekking heeft op het intensiveren van duurzame, energiezuinige, CO2-verlagende projecten;

- Raadsvoorstel Vervlechting exploitaties Greenport Venlo, voorgesteld wordt dat de gemeente Venray gaat deelnemen aan deze nieuwe gebiedsontwikkelorganisatie;

- Verhuizing Mozon (Montessorionderwijs) en huisvesting basisschool de Klimboom;

- Raadsvoorstel tot realisatie Talentencampus, voorgesteld wordt om deze te realiseren op de locaties van de basisscholen De Keg en Coninxhof;

- Vragen van de fractie VVD, inzake discriminatie in Venray met daarop het antwoord van burgemeester en wethouders.

Tijdens de vergadering op 5 juli wordt de Eerste Bestuursrapportage 2016 en de Voorjaarsnota 2016 behandeld. Wilt u op deze onderwerpen inspreken, dan kan dat in de raadsvergadering van 28 juni 2016 onder agendapunt 4 'spreekrecht publiek'. De bijbehorende stukken en de overige agendapunten kunt u inzien via https://venray.raadsinformatie.nl/ of in het gemeentehuis. Als u gebruik wilt maken van het spreekrecht, meld u dan bij de griffie via telefoon (0478) 52 33 33.

Mantelzorgwaardering aanvragen

De gemeente Venray vindt het belangrijk dat mantelzorgers gewaardeerd worden voor hun inzet. Daarom kunnen inwoners van Venray die mantelzorg ontvangen de mantelzorgwaardering voor hun mantelzorger(s) aanvragen. Voor dit jaar is dat een bedrag van 65 euro.

Mantelzorger(s) komen alleen voor de mantelzorgwaardering in aanmerking als zij langer dan drie maanden minimaal acht uur per week zorg verlenen aan een inwoner van Venray. De persoon die de mantelzorg ontvangt kan via het online aanvraagformulier op de website van de gemeente Venray de mantelzorgwaardering aanvragen. Aanvragen kan tot 1 oktober 2016. Als aan de voorwaarden wordt voldaan ontvangt de aanvrager een geldbedrag van 65 euro om te besteden aan zijn of haar mantelzorger(s). De betaling vindt plaats rond de Dag van de mantelzorg op 10 november 2016.

Heeft u vragen over de mantelzorgwaardering of andere vragen op het gebied van mantelzorg? Neem contact op met het Steunpunt Mantelzorg Venray, e-mail mantelzorg@venray.nl of telefoon
(0478) 52 33 33 (keuzemenu toets 1).