Jonge honden centraal

Oirlo | De jaarlijkse jongehondendag van KC Venray e.o. vindt plaats op zondag 26 juni. Deze outdoordag is vooral bedoeld om jonge honden, geboren tussen 27 juni 2014 en 26 februari 2016 en hun baasjes ervaring op te laten doen voor tentoonstellingen.

Daarnaast wordt ook een veteranenkeuring gehouden voor honden geboren voor 27 juni 2008. Ook rasloze honden worden gekeurd. Het doel van deze hondendag is niet zozeer het winnen, al zal dat zeker een stimulans zijn. Het gaat er juist om dat jonge honden samen met hun baasjes een flink dosis tentoonstellingservaring opdoen. De hondenkeuringen vinden plaats in drie ringen en iedere hond komt minimaal twee keer in de ring om bewonderd en beoordeeld te worden, telkens door een team van twee professionele hondenkeurmeesters. In de eerste ronde wordt een keurverslag gemaakt. Per leeftijdscategorie worden honden van alle rassen door loting in ringen onderverdeeld.

Hierdoor komen de honden in verschillende samenstellingen tegen elkaar uit. Het evenement wordt gehouden op oefenterrein De Verssen aan de Sinnesstraat 9 in Oirlo. Het terrein is geopend vanaf 9.00 uur en de keuringen starten om 10.00 uur met de jongste pups. Niet ingeschreven en/of oudere honden kunnen niet meedoen, maar zijn net als pups vanaf een minimale leeftijd van acht weken welkom op het terrein van KC Venray.

De toegang is gratis.


Informatie KPN SmartLife Veilig

Venray | Belangstellenden zij van harte welkom tijdens de KPN SmartLife-informatiebijeenkomsten bij Harmony Computerhulp + Advies in Venray.

KPN SmartLife Veilig is de eerste dienst binnen SmartLife. Deze slimme beveiligingsoplossing beschermt je huis tegen inbraak. Bij ongewenst bezoek ontvang je direct een melding via de app. Ook als je onverhoopt je raam open hebt laten staan. Je kunt live meekijken met de camera. Je kunt eenvoudig lampen of andere apparaten op afstand bedienen. Verder kun je KPN SmartLife Veilig aanpassen aan je eigen wensen en woonsituatie. Tijdens de informatiebijeenkomsten is er een demonstratiemodel van KPN SmartLife Veilig aanwezig zodat je alles werkend kunt ervaren en proberen.

Ook is er een expert aanwezig die al je vragen kan beantwoorden. Dinsdag 28 juni van 19.00 tot 21.00 uur, donderdag 30 juni van 19.00 tot 21.00 uur en zaterdag 2 juli van 10-14 uur in de Keizerstaete, Keizersveld 50V in Venray, bij Harmony Computerhulp + Advies.


Spel zonder grenzen in Venray

Venray | In 2017 vindt in Venray een nieuw evenement plaats: Venray Bloeit Spel zonder grenzen.

Het bekende Spel zonder grenzen wordt in de gemeente Venray nieuw leven ingeblazen. Met deelname van teams uit de Venrayse dorpen en wijken. De bedoeling is om dit evenement een keer in de twee jaar te organiseren. Een definitieve datum is nog niet vastgesteld, maar het spektakel zal in 2017 op een zaterdag in september worden gehouden van 10.00-17.00 uur. Elk team uit een dorp of wijk bestaat uit zes mannen en zes vrouwen met een minimumleeftijd van 18 jaar. De deelnemers moeten ook écht in het dorp of in de wijk wonen. Elk team hoeft alleen te zorgen voor eigen shirts, een eigen dorp-/wijk-vlag en een eigen joker/mascotte om in te zetten bij het meeste favoriete spel (dubbele punten). Alle details, zoals de datum, exacte tijden, welke kleur shirts, spelregels, de spellen/opdrachten etc, worden in een 'bidboek' vastgelegd.

Bij de samenstelling van het team is het advies een goed mix te zoeken van spelers. Denk aan: sportief, behendig, inzicht, kennis, tactisch. Captains van teams wordt gevraagd hun dorps- of wijkraad hierover te informeren en tevens een mail te sturen naar voorzitterstichting@venraybloeit.nl. De organisatie wil namelijk de captains betrekken in de verdere communicatie, maar ook laten meedenken tijdens de verdere organisatie van dit evenement.