Afbeelding
Foto: ron koenen

Fanclub steunt straatkinderen Rio

Blitterswijck | Op initiatief van enkele fans van Wout Poels coördineert de fanclub een actie om een televisie te schenken aan een tehuis waar straatkinderen en kinderen uit de favela's uit Rio de Janeiro worden opgevangen. Het idee is ontstaan toen bekend werd dat Sky-renner Wout Poels uit Meerlo-Blitterswijck werd geselecteerd voor de Olympische Spelen in Rio de Janeiro (Brazilië).

In het kader van de Olympische Spelen wil de stad Rio de Janeiro de bezoekers een schone stad aanbieden waar geen plek is voor straatkinderen.

Via zogeheten sociale acties worden de straten schoongeveegd en worden kinderen (vaak) hardhandig opgepakt en geplaatst in gesloten inrichtingen.

De straatkinderenorganisatie AMAR, opgericht door de Limburgse missionaris Martin Cox uit Treebeek, probeert zoveel mogelijk kinderen te ontmoeten op straat en een plek aan te bieden in een van de opvanghuizen.

Daar worden ze geresocialiseerd en proberen de straathoekwerkers de kinderen weer thuis te krijgen en naar school. Dankzij de inzet van de straatkinderenorganisatie AMAR worden gelukkig veel straatkinderen nog op tijd opgenomen in een van de opvangtehuizen.

Deze organisatie wordt al dertig jaar gesteund door de Stichting Sint Martinus uit Meerlo.

Om de straatkinderen ook mee te laten genieten van de verrichtingen van Wout Poels en andere sporten tijdens de Olympische Spelen coördineert de fanclub een actie om geld bij elkaar te krijgen voor een TV inclusief een jaarabonnement op een zender. "Wat een sympathieke actie. In ons opvanghuis Casa Don Helder Camara waar we dagelijks 100 kinderen opvangen is geen TV. Het is een geschenk dat welkom is zodat onze kinderen ook de sporten tijdens de Olympische Spelen kunnen volgen", aldus directeur Roberto dos Santos.

"Het bestuur van de fanclub heeft enthousiast gereageerd op dit sympathieke idee en onmiddellijk en spontaan de eerste 100 euro beschikbaar gesteld", aldus voorzitter Jos Waals van de Wout Poels fanclub. De fanclub heeft haar bankrekening geopend om geld te storten t.b.v. de aanschaf van een TV en jaarabonnement t.b.v. de straatkinderenorganisatie AMAR in Rio. Het IBAN nummer is NL35RABO 0130420387 t.n.v. Stichting fanclub Wout Poels, actie TV voor RIO.

Foto: Ook in Rio de Janeiro kennen de straatkinderen en hun begeleiders Wout Poels al.