Afbeelding

Turners in de prijzen op NK

Alphen aan de Rijn | De finale van de Nederlandse kampioenschappen turnen heren heeft in het weekeinde van 11 en 12 juni plaatsgevonden in Alphen aan de Rijn.

Joris Donderwinkel van turnvereniging St. Christoffel, Teun Ponjee, eveneens van Christoffel maar uitkomend voor zijn andere club Swentibold Sittard, en Banyawit Bressers hadden zich via de voorgaande finales gekwalificeerd en streden mee om de titels. De uit Boxmeer afkomstige Donderwinkel (12) turnde zondag als eerste turner in de derde divisie zijn oefening op rekstok bij de toestelfinales. Alleen de laatste turner eindigde nog boven hem en Donderwinkel mocht met 18.10 punten een dik verdiende zilveren medaille in ontvangst nemen.

Ponjee (14) uit Venray kwam al op zaterdag in actie tijdens de meerkampfinale en werd 11e in de tweede divisie. Op zondag behaalde Ponjee een gouden medaille voor zijn oefening op brug (12.3), een bronzen medaille voor zijn uitvoering op rekstok (10.95) en een zesde plek op voltige (6.8).

Banyawit Bressers (10) verhuisde afgelopen jaar naar Overloon en maakt nu ook deel uit van de Venrayse selectie. Hij werd zesde (18.05) op de toestelfinale ringen derde divisie. Hij turnde hiermee zijn laatste wedstrijd voor Elistha uit Elst en komt vanaf volgend seizoen voor Venray uit.