Afbeelding
Foto: ron koenen

Actie tegen hondenpoep

Venray | De werkgroep Hondenpoepoverlast Landweert heeft zaterdag in Landweert ASO-vlaggetjes geplaatst in de hondendrollen die hondenbegeleiders niet hebben opgeruimd.

Het plaatsen van de vlaggetjes begon bij De Klimboom en er werden in korte tijd 150 vlaggetjes rondom de school geplaatst.

Na het aanspreken van de hondenbegeleiders op hun opruimplicht, is er een groep mensen die zich niet kan inleven in de viezigheid die ze achterlaten als de hondendrol niet wordt opgeruimd. Ook de ziektekiemen hiervan blijven dus in het gras, op de stoep, op de straat.

De drollen geven ook stankoverlast. Zo is nu goed te zien hoeveel drollen er rond de school zwerven, met alle gevolgen van dien voor de schoolgaande kinderen.

Die komen met poep aan de schoenen in de klassen. Toch is vastgesteld dat op andere plaatsen in de wijk, enige vooruitgang is geboekt, mede door het verplaatsen van enkele afvalbakken naar de rand van het grasveld.

De werkgroep Hondenpoepoverlast Landweert, vindt dat ze nu genoeg acties en aandacht aan de hondenpoepoverlast in Landweert heeft geschonken. Zij beschouwt daarom de ASO-vlaggetjesactie als een laatste poging om de hondenpoepoverlast in Landweert terug te dringen.


Lourdesreis

Venray | Lourdesgroep Maas en Peel gaat van 7 tot en met 12 september naar Lourdes met het vliegtuig.

Er wordt verbleven in een gerenommeerd hotel waar diverse faciliteiten aanwezig zijn voor rolstoelen en er zijn aangepaste kamers. Er gaan verpleegkundigen mee voor begeleiding en zorg. Ook zijn er Nederlandse artsen aanwezig voor eventueel consult of behandeling. De reis is bedoeld voor zieke, maar ook voor gezonde mensen, jong of al ouder. Wie graag naar Lourdes wil, CZ verzekerd is en een medische achtergrond heeft, krijgt een korting van € 600,-. Voor informatie: Cristien Goumans, telefoon (0478)636676, 06-23532814. Zie ook www.lourdesgroepmaasenpeel.jouwweb.nl.