Aanleg kunstgras in Ysselsteyn

YSSELSTEYN | Deze week is gestart met de aanleg van een kunstgrasveld op sportpark De Vlies in Ysselsteyn. Na SVOC'01 (Oirlo) en Oranje Wit (Leunen) is De Peelkorf de derde korfbalvereniging in de gemeente Venray die de beschikking krijgt over kunstgras.

"Begin augustus is het werk afgerond. Zodat we het veld bij de start van het nieuwe seizoen in gebruik kunnen nemen", zegt voorzitter Peter Bartray van De Peelkorf. Afgelopen weekeinde vond op Ysselsteynse sportpark nog het stratentoernooi plaats. Daarna kon de schop de grond in. Het kunstgrasveld wordt aangelegd op het bestaande natuurgrasveld, vlak bij het terras en de uitbouw van de kantine. Het krijgt een afmeting van 44 bij 28 meter. Een speelveld voor korfbal is 40 bij 20 meter. "Er is genoeg inloopruimte over. Dwars over iedere helft kunnen kleine speelveldjes worden gemaakt voor E- en F-teams", aldus Bartray.

Het terrein wordt tevens voorzien van nieuwe en verbeterde veldverlichting. Volgens beoordelingscriteria van de gemeente had De Peelkorf – gezien het hogere niveau van de teams - als eerste korfbalvereniging recht op een kunstgrasveld. Toch had SVOC'01 afgelopen voorjaar de primeur. SVOC'01 kon de aanleg financieren uit de schadevergoeding voor de afgeblazen sporthal op sportpark De Heesakker. Vooruitlopend op de komst van kunstgras was er sinds 2012 geen onderhoud meer uitgevoerd aan het korfbalveld in Ysselsteyn. Vanwege geldgebrek bij de gemeente is het enkele jaren uitgesteld. Het had ook geen hoge prioriteit bij de gemeenteraad. De gemeente betaalt een derde deel (72.500 euro) van de investering.