De familie Michels is klaar voor de open dag op zondag 3 juli.
De familie Michels is klaar voor de open dag op zondag 3 juli. Foto: Henk Lammen

Open dag boomkwekerij

Veulen | Boomkwekerij Michels-Classens in Veulen bestaat in 2016 dertig jaar. Ter gelegenheid van dit jubileum houdt dit familiebedrijf op zondag 3 juli een open dag.

Door Henk Lammen

Boomkwekerij Michels-Classens is een familiebedrijf gespecialiseerd in laanbomen en bestaat nu uit twee generaties. Het bedrijf beschikt over 55 hectare grond met daarop ruim 300 verschillende soorten laanbomen. Het uitgebreide assortiment wordt op een duurzame wijze geteeld. "Sinds 2010 zijn we gecertificeerd voor duurzaamheid, op dit moment onder de naam Groenkeur. Dit houdt in dat we jaarlijks gecontroleerd worden door een onafhankelijke instantie", aldus Jan Michels. De open dag duurt van 11.00 tot 17.00 uur bij het bedrijf aan de Steegsepeelweg 80 in Veulen. Caroline Janssen-Michels: "Het doel van de dag is om mensen kennis te laten maken met de boomkwekerij-sector, maar vooral ook een leuke dag te bezorgen voor jong en oud met tal van activiteiten." Zo is er een speurtocht door de boomkwekerij, kunnen de kinderen zich uitleven op een luchtkussen en zijn er demonstraties gebaseerd op de dagelijkse werkzaamheden in het bedrijf zoals het planten, bemesten, kluiten en het toepassen van gewasbescherming. Verder zijn er stands van partnerbedrijven, enkele workshops voor jong en oud en verschillende andere bezienswaardigheden. De dag staat in het teken van duurzaam ondernemen in de boomkwekerij. De open dag wordt gehouden in samenwerking met IVN Geysteren-Venray. Boomkwekerij Michels-Classens is trots op wat het bedrijf in dertig jaar tijd heeft opgebouwd. "We willen de betrokkenheid met de omgeving, de transparantie en onze duurzame manier van telen aan de mensen tonen door middel van dit evenement. Duurzaamheid is tenslotte voor iedereen belangrijk." De toegang tot het evenement is gratis. Voor de bezoekers staat tevens een drankje klaar.

Meer informatie is te vinden op de website en facebookpagina van het bedrijf: www.boomkwekerij-michels.nl en https://www.facebook.com/BoomkwekerijMichelsClassens/?fref=ts.