Afbeelding
Foto: ron koenen

Zwemles met extra aandacht

Heide | In oktober is het twee jaar geleden dat Joke Janssen uit Heide haar eigen zwemschool startte. Inmiddels heeft de zwemschoolhoudster, met haar roots in de, fysiotherapie fyssiootherapie (typefoutje), een bloeiende zwemschool. Joke onderscheidt zich vooral in de persoonlijke benadering en individuele aandacht, vooral voor kinderen die dat nodig hebben.

Joke geeft les in Stevensbeek, in het zwembad van Theo en Toos Coenders. "Het loopt super", aldus een trotse Joke. "Heel veel kinderen volgen inmiddels les bij mij. Om ze voldoende aandacht te kunnen geven werk ik in kleine groepjes. Deze aanpak trekt met name kinderen die elders vastlopen met zwemlessen in een grotere groep of kinderen die meer aandacht nodig hebben." Daarnaast is ook privé-zwemles mogelijk. "Kinderen uit het speciaal onderwijs kan ik maatwerk bieden om ze zo zwemmen te leren. Soms gaat dat heel ver. Ik heb lesgegeven aan een kind waarvan de ouders hoopten dat ze met deze lessen zelfstandig de kant van een zwembad kon halen. Inmiddels heeft ze haar A-diploma. Dat is toch mooi", aldus Joke.

Joke vindt het vooral belangrijk dat kinderen in hun eigen tempo leren zwemmen. Ieder kind oefent op zijn eigen niveau om uiteindelijk zijn of haar zwemdiploma te halen. Hierbij is ook het overleg met de ouders belangrijk. Die zijn dan ok altijd welkom om bij de les te komen kijken. Als fysiotherapeut maakt Joke ook veelvuldig gebruik van het zwembad. "Dat biedt extra mogelijkheden. Vaak pas ik dit toe bij specifieke klachten of bij revalidatie. Onlangs heb ik nog een opleiding Aquatic-therapie gevolgd, dat door een beperkt aantal therapeuten in Nederland wordt toegepast."

Voor meer informatie kijk op www.zwemschooljoke.nl.


Wandeling

Merselo | Wandelsportvereniging De Natuurvrienden Merselo houdt op maandag 27 juni een groepswandeling van 10 kilometer. De start is om 13.30 uur in Den Hoek aan het Grootdorp 99 in Merselo. Het clublokaal is om 13.00 uur open. Er is een wagenrust met zitplaats.

Match

Venray | Steunpunt Vrijwilligerswerk Venray Match is voor Spelen doe je zo! op zoek naar een vrijwilliger. Taakomschrijving: De vrijwilliger is regelmatig beschikbaar om toezicht te houden bij de speelattributen. Wensen: Op een goede manier met kinderen omgaan, problemen goed weten op te lossen en in het team passen. Match voor vrijwilligers, Dr. Poelsstraat 6, 5802 AX in Venray, telefoon (0478)516995, e-mail info@vrijwilligerswerkvenray.nl.