Open dagen Auto Lenders

VENRAY | Bij Auto Lenders is het deze week een gezellige drukte tijdens de grandioze open dagen. Auto Lenders is sinds kort een Carprof-garagebedrijf waar iedereen voor elke auto, of het nu kopen is of onderhoud, terecht kan. Bovendien bestaat het bedrijf inmiddels
33 jaar.

Aan de open dagen zijn natuurlijk leuke acties verbonden. Zo kan men een e-bike winnen en is er onder andere een cashback actie. Verder zijn er tal van leuke andere prijzen te verdienen.

De medewerkers van Auto Lenders heet belangstellenden van harte welkom in hun garagebedrijf op Keizersveld 12.


Clubkampioenen golfclub

Geijsteren | Op Golfclub Geijsteren zijn de Matchplay clubkampioenen afgelopen weekend gespeeld met als winnaars:

Categorie A dames: winnares Jeanine Lommen met een winst in de finale tegen Marina Lutam;

Categorie A heren: winnaar Noa Janssen (met zijn zestien jaar de jongste clubkampioen ooit) met zijn zege op Paul Williams;

Categorie B dames: winnares Yvonne van Mulken (foto links) met winst in de finale tegen Marian Jeuken;

Categorie B heren: winnaar Hans de Bie met een overwinning op Max Huig.

Aankomende week is op de club het Nationale Open Matchplay voor professionals. Zoals iedere jaar strijden de beste golfers van Nederland tijdens dit toernooi om de landstitel.

Foto: Winnaar Noa Janssen en Paul Williams.


Piet en Mien Martens in het zonnetje

Leunen | Afgelopen dinsdag werden Piet en Mien Martens van de gelijknamige zaal in Leunen in het zonnetje gezet. De familie Martens is al vijftig jaar lid van Koninklijke Horeca Nederland.

Directeur Rob Bongenaar kwam Piet en Mien een speciale oorkonde overhandigen. Piet kwam al op jonge leeftijd in de zaal toen zijn moeder vroegtijdig stierf. Eerst samen met zijn vader, later met echtgenote Mien runt hij nu al jaren zaal Martens in Leunen. Nog even want Piet, inmiddels 74, sluit op 30 juni definitief de deur. Jarenlang is café zaal Martens het ontmoetingspunt geweest voor alle inwoners van Leunen.


Venray onder water

Venray | In de afgelopen week trokken ook over de gemeente Venray hevige hoosbuien. Zeker vorige week tussen 18.00 en 20.00 uur was het raak: de regen zette grote delen van de gemeente Venray onder water.

Op veel plaatsen kwamen straten blank te staan en liepen kelders onder water. De brandweer moest herhaaldelijk uitrukken. In Leunen en delen van het centrum van Venray was zelfs een wolkbreuk. De beek vlak bij het tankstation in Leunen kon het vele water niet meer verwerken, waardoor de Albionstraat over een stuk van wel honderd meter geheel overstroomde. Buurtbewoners sprongen te hulp en waarschuwden tijdig de automobilisten. Op verschillende plekken in de gemeente Venray moest de brandweer tevens in actie komen om het water weg te pompen. Het Schouwburgplein in hartje Venray stond door de zware hoosbuien even helemaal blank en ook straten als de Klaproos en de Stationsweg liepen totaal onder water. Bovendien spoelden op verschillende plekken putdeksels weg.

De wadi aan de Berkelaer , Donkstraat in Venray. Niet alleen nuttig voor het grondwaterpeil, maar ook voor het vermaak. Vorige week , vóór de zondvloed, was het nog een droge zandkuil met gras en bloemetjes. Foto: Anne Beuving.