Afbeelding
Foto: ron koenen

Drie keer is scheepsrecht

Venray | "En dat is drie!" Glunderend staan de Venrayse hockeyers Timo van de Berg en Onno Sevenheck klaar om de felicitaties van de meegereisde ouders en de champagnedouche in ontvangst te nemen. Met jongens B1 van de Venlose Hockey Club (VHC) hebben ze in de subtopklasse het derde kampioenschap van het seizoen binnengehaald.

Door Henk Lammen

Eerder in het afgelopen seizoen werden Van de Berg en Sevenheck herfstkampioen en promoveerden ze naar een hogere klasse. In die klasse werd hetzelfde kunstje geflikt en door zeges op hockeygrootmachten als Tilburg en Breda opnieuw de titel gepakt.

Tussendoor werden ze ook nog kampioen in de zaalcompetitie. Beide hockeyers verdienden hun sporen bij hockeyclub Venray en zijn naar Venlo gehaald om daar op het één na hoogste niveau te gaan spelen. "We hadden het in Venray enorm naar onze win, maar de verleiding om naar Venlo te gaan was wel erg groot", zegt Onno Sevenheck. Hij versterkt nu de voorhoede van VHC B1 en is laaiend enthousiast. "Het spel gaat vreselijk snel hetgeen enorm vreet aan de conditie. De trainingen zijn dan ook enorm intensief."

Timo denkt er net zo over. Bij Venlo verdedigt hij met verve het doel en is de minst gepasseerde keeper in de competitie. "Het is geweldig om op dit hoge niveau te keepen. Aan het snelle spel heb ik in het begin even moeten wennen maar ook dat de spelers werkelijk uit alle hoeken proberen te scoren."

Hockeyclub Venray vindt het allemaal fantastisch. "We stimuleren de jeugd om zoveel mogelijk van zijn of haar talent naar boven te halen door ze zo goed mogelijk te begeleiden. Als spelers dan op een niveau komen dat ze bij een andere club de mogelijkheid krijgen om op een hoger niveau te spelen verlenen we alle medewerking. De ervaring leert dat deze spelers er geen probleem mee hebben om in de toekomst hun technieken te delen met de jeugd van Venray door het geven van trainingen", aldus technisch manager Cornfiel Kroon. "Schitterend dat ze nu ook al kampioenschappen kunnen vieren. Dat werkt nu natuurlijk erg motiverend!"


Pluryn zoekt vrijwilligers

Horst | Pluryn helpt mensen met complexe zorgvragen een zo zelfstandig mogelijk leven te leiden.

Bij de woonlocatie van Pluryn in Horst krijgen begeleiders daarbij ondersteuning van vrijwilligers. Nieuwe vrijwilligers zijn momenteel meer dan welkom. Voor informatie en aanmelden www.werkenbijpluryn.nl of dgraaf@pluryn.nl.