B1 Oranje Wit kampioen

Leunen | Het B1-team van korfbalclub OranjeWit is tijdens de laatste wedstrijd kampioen geworden.

De eerste helft waren de meiden nog zenuwachtig en dit was terug te zien in het spel. Ze gingen met 3-3 de rust in. De coaches hadden in de rust nog een zware taak. In de tweede helft werden de afspraken beter uitgevoerd en de kansen omgezet in doelpunten.

De kampioenswedstrijd werd afgesloten met 11-3 winst.

Rozendorp

Lottum | Rozenliefhebbers kunnen vanaf nu de hele zomer lang hun hart ophalen in het Noord-Limburgse rozendorp Lottum dat weer baadt in een zee van rozen. De bloei is begonnen en het is weer één kleuren- en geurenpracht in de toprozentuin van De Rozenhof.

Aan de Markt in Lottum ligt de Rozenhof, een combinatie van duurzame toprozentuin en rozenkenniscentrum. In de loop der jaren is De Rozenhof Lottum - dankzij de gastvrijheid en kennis van zaken van tientallen vrijwilligers - uitgegroeid tot een publiekstrekker. De Rozenhof Lottum is ook het middelpunt van speciale rozenwandel- en fietsroutes. En dit jaar - van 12-15 augustus - is in Lottum weer het tweejaarlijkse Rozenfestival, met als thema 'Rozen uit de Kunst'. Meer info op www.derozenhoflottum.nl.