Afbeelding
Foto: ron koenen

Pop-up restaurant PLUS geopend

Venray | Het pop-up restaurant bij PLUS Judith en Guido van Dijck in Venray is dinsdag 7 juni geopend. Klanten kunnen de hele maand juni wekelijks één avond mee-eten in het restaurant. De gezonde maaltijden worden ter plekke bereid door chef-kok Jan Cremers van restaurant hoeve de Boogaard. De vernieuwende combinatie van restaurant en supermarkt heeft landelijk de aandacht van vakmedia getrokken.

Met het pop-up restaurant wil PLUS Judith en Guido van Dijck mensen helpen om gezond(er) te leven.

Guido van Dijck: "PLUS staat voor 'Goed eten. Daar houden we van.' Dat betekent aandacht voor goed eten, voor iedereen elke dag. Met als kernwaarden puur, persoonlijk en prijs. Wij merken in onze supermarkt dat mensen steeds meer aandacht krijgen voor eten. Klanten willen puur eten, vers, liefst uit de buurt, binnen het seizoen en met veel smaak. Niet te ingewikkeld en voor een goede prijs. Daar geloven wij in en met het pop-up restaurant in onze supermarkt onderstrepen we dat. Mensen kunnen er gezond eten, de ingrediënten zijn bij voorkeur streekproducten en de prijs is niet te hoog. Gezond eten maakt een belangrijk onderdeel uit van een gezonde leefstijl. Met het pop-up restaurant in onze supermarkt kunnen we mensen daarin inspireren en helpen."

Iedere week wordt door chef-kok Jan Cremers een verrassend, gezond gerecht bereid en kunnen mensen tegen betaling mee-eten.

"Daarnaast stellen we ook wekelijks een 'gezonde PLUS box' samen, met daarin het gerecht, de ingrediënten en de bereidingswijze", vult Guido van Dijck aan. "Kunnen onze klanten het gezonde gerecht ook thuis klaarmaken. We combineren zo gezond en gemak. Daar willen we ons mee onderscheiden. Dat merken we ook landelijk. Vakmedia hebben ons benaderd voor reportages en artikelen. Blijkbaar hebben we een aansprekend format ontwikkeld."

Het concept voor een restaurant in een supermarkt is ontwikkeld door Ambaum BrandMakers, op basis van eerdere ervaringen in New York. Het pop-up restaurant is nog geopend op woensdag 15 juni, dinsdag 21 juni en dinsdag 28 juni, vanaf 17.30 uur.

Van het bereiden van de gerechten wordt een tv-programma gemaakt dat vanaf 30 juni te zien zal zijn op Peel en Maas TV. De uitzenddata worden binnenkort bekendgemaakt.

Foto: Lotte Kamphuis.