Afbeelding
Foto:

Jeugdorkest
St. Oda eerste

Nieuw-Lekkerland | Het jeugdorkest van fanfare St. Oda uit Merselo won tijdens het Himalaya Festival in Nieuw-Lekkerland de eerste prijs en behaalde tevens met 93,5 punten het hoogste resultaat op het festival.

St. Oda opende zijn optreden swingend met het nummer A Western Suite. Dit nummer werd gevolgd door het eerste solostuk Camille door Dion Nellen op bugel. Vervolgens was het de beurt aan Jenske Botden (altsaxofoon) en Wim Bardoel (trompet) om bij het nummer Pavane in Blue een solo te spelen. Als klap op de vuurpijl werd afgesloten met Fascinating Drums. Bij dit nummer werd groots uitgepakt met poncho's en sombrero's. De presentator en het publiek werden verrast met een verpletterende show waarin het hele orkest afwisselend ging staan. Ze hadden hiermee hun optreden 'fascinated' afgesloten.

De twee solostukken Camille en Pavane in Blue werden beide met 46,75 punten beoordeeld en dat betekende in totaal 93,5 punten.


Reisapp GGD

Venray | De GGD heeft de app van GGDReisvaccinaties GGD reist mee gelanceerd. Het is een gratis app voor reizigers naar (sub)tropische bestemmingen.

De app maakt gebruik van gps, is geschikt voor zowel iOS als Android en kan ook offline gebruikt worden. Dankzij de gps kan de GGD berichten sturen als er in een land ergens voor wordt gewaarschuwd. Denk aan een bericht over een nieuwe epidemie, zoals zikavirus of ebola, maar ook politieke onrust of een negatief reisadvies. Dat bericht ontvangt de reiziger alleen als hij daadwerkelijk in dat land is. Er staan reistips is, zoals 'Hoe voorkom ik een mugbeet? 'of 'Hoe voorkom ik hoogteziekte'. In het onderdeel: 'Wat te doen bijā€¦.' Beantwoordt de app vragen zoals: 'Wat te doen bij een honden- of apenbeet?' Er staat informatie in over de meest relevante (tropische) ziekten en vaccinaties. In de landenzoeker kan de reiziger vinden welke vaccinaties nodig zijn per land. Bij Handige links staan websites en apps die voor de reiziger naar de (sub)tropen relevant zijn, zoals het Ministerie van Buitenlandse Zaken. Via sociale media of de website kan men in contact komen met het webcareteam. Het team beantwoordt vragen van reizigers in het buitenland of wijst ze de weg. Het is ook mogelijk om een afspraak bij een van de GGD'en te maken. De app is te downloaden in de Appstore en op Google Play.