Elke Nieuwenhuijs (links) in een duel met een speelster van Peel en Maas.
Elke Nieuwenhuijs (links) in een duel met een speelster van Peel en Maas. Foto: Henk Lammen

"We hebben super gespeeld"

Venray-Peel en Maas 13-3 (1-2). Doelpunten Venray: Nienke Muijsers (5x), Joni van Alst (2x), Elke Nieuwenhuijs, Sandra Poels, Danjelle Creemers, Leonie Heuvelmans, Sien Manders en Lenneke Paijens.

Venray | De hockeysters van Venray haalden zondag uit in de vierde klasse. In Venray werd Peel en Maas met een 13-3 nederlaag huiswaarts gestuurd. Met name in de tweede helft speelde de thuisploeg, ondanks het warme weer, uitstekend. Met goed veldspel werd de 1-2 achterstand bij de rust met het ene na het andere doelpunt weggepoetst.

Door Henk Lammen

Onder tropische temperaturen speelden de Venrayse hockeysters hun laatste thuiswedstrijd. In dit duel tussen beide middenmoters deed coach Pim Paijens een beroep op de jeugdspeelsters Lieke Molenaar en Joni van Alst. In de openingsfase zetten de gasten meteen druk en dat resulteerde binnen tien minuten in een strafpush. Keepster Michèlle Timmers koos de goede hoek, maar was net niet lang genoeg om de inzet te stoppen: 0-1. Venray kwam moeizaam in zijn spel en Peel en Maas profiteerde dankbaar door de voorsprong te verdubbelen. Nog voor de pauze bracht Nienke Muijsers de spanning weer volledig terug door de ruststand op 1-2 te bepalen. Na de thee was er geen houden meer aan voor de gasten. De Venrayse hockeysters wisten zich veel beter te vinden en met de regelmaat van de klok scorend liep de thuisploeg uit naar een de hoogste score van het seizoen: 13-3. Vijf minuten voor tijd mocht keepster Michèlle Timmers vanwege de warme zelfs plaatsmaken voor vliegende keep Eline van de Bergh. Peel en Maas maakte hier gebruik van door nog een derde treffer te scoren. Met dertien doelpunten was Venray zondag echter heer en meester op sportpark De Wieën. Aanvoerster Leonie Heuvelmans was blij na afloop: "We hebben super gespeeld, in 35 minuten twaalf keer gescoord. Buiten het feit dat wij het aantal wissels in ons voordeel hadden, waren wij overduidelijk de betere partij. Ik ben blij dat we deze laatste thuiswedstrijd zo hebben afgerond."

Op zondag 12 juni speelt Venray in en tegen Bakel de laatste wedstrijd van het seizoen.