Een stralende Kimberley Xhofleer wordt gekust door de nummers twee en drie.
Een stralende Kimberley Xhofleer wordt gekust door de nummers twee en drie. Foto: Daan van Hal - DaanPhoto.com

"Dit is een meisjesdroom"

Valkenburg | Kimberley Xhofleer uit Ysselsteyn is afgelopen zaterdag in Valkenburg gekroond tot Miss Beauty of Limburg 2016. De 21-jarige Kimberley gaat nu naar de landelijke finale op 10 september. "Je hoopt natuurlijk altijd om te winnen, maar dit had ik echt niet verwacht", aldus de Ysselsteynse na de bekendmaking.

Door Henk Lammen

In een prachtige groene jurk straalde ze op het podium nadat ze gekroond was tot Limburgs mooiste en de sjerp kreeg omgehangen. Na een diepe zucht liep ze nog een keer de catwalk op en neer, waarna ze werd gekust door de beide runner-ups, de nummers twee en drie van de verkiezing. "Ik verheug me nu al op de nationale verkiezing", zei ze zaterdagavond in een eerste reactie in de Polfermolen in Valkenburg. Nadat de beste nummers drie bekend waren gemaakt, kon de avond van Kimberley al niet meer stuk. "Toen dacht ik 'ik heb in ieder geval een kroontje'. Dat heb ik al bereikt. Maar je weet dan ook meteen dat als vervolgens jouw naam wordt genoemd, je Miss Limburg bent." Twee dagen na de finale kan ze alweer enigszins relativeren. De telefoon stond roodgloeiend, op social media als Facebook kwam een stroom van reacties op gang. Ze werd de afgelopen dagen geleefd, maar genoot met volle teugen. "Eigenlijk besef ik het nu nog steeds niet. Ik loop de hele dag met een grote glimlach rond", zegt ze spontaan. "Toen ik het kroontje kreeg van de miss van vorig jaar dacht ik echt 'Oh my God'. Ze is zo knap en ik ben haar opvolgster. Grandioos." Op het podium rolden de tranen over haar wangen. Ze werd door iedereen gekust en geknuffeld. "Er ging van alles door me heen. Wat? Eigenlijk weet ik dat al niet meer. Dit is echt een meisjesdroom!"

Jarenlang vierde ze successen als danseres, nu lijkt ze furore te gaan maken in het wereldje van missverkiezingen. "Mijn moeder (Sandra, red.) zei al 'zijn we met dansen klaar en dan nu dit weer'." Ze lacht want ze weet maar al te goed dat haar moeder enorm trots op haar is. "Iedereen is trots. Ik heb zoveel geweldige reacties mogen ontvangen. Daar ben ik super blij mee. Iedereen heeft enorm met me meegeleefd." Tot aan de finale op 10 september zal ze worden geleefd met het oog op de verkiezing Miss Beauty of the Netherlands. Iedere week staat er wel iets op het programma. Een kennismaking met de andere finalisten, een workshop social media, een bootcamp en survivaltraining en diverse fotoshoots. "Daarnaast gaan we nog een weekje met alle finalisten weg. Om elkaar beter te leren kennen. Tot aan de finale worden het drukke tijden." Ze glimlacht opnieuw, want Kimberley weet waar ze het voor doet. "Deze finale was al prachtig, maar ik heb me laten vertellen dat de landelijke finale nog veel groter is. Echt vet. En ik mag er aan deelnemen!"