Afbeelding
Foto: ron koenen

Hoofdprijs gilde Blitterswijck

Ravenstein | Op de vrije gildedag in Ravenstein behaalde het St. Antonius Abt Gilde Blitterswijck afgelopen zondag de hoofdprijs in algemeen klassement

Vijftig gilden namen aan dit evenement, een prachtig schouwspel, deel. Circa vijfduizend toeschouwers zagen een prachtige optocht door het mooie stadje Ravenstein.


Lintje Verbeeten

Vierlingsbeek | Tijdens het Food & Mood-festival op 8 juni is Piet Verbeeten uit Vierlingsbeek benoemd tot ridder in de orde van Oranje-Nassau.

De onderscheiding werd hem door burgemeester Van Soest uitgereikt bij de feestelijke afsluiting van het jubileumjaar ter gelegenheid van het 25-jarig bestaan van de Ondernemersvereniging Regio Vierlingsbeek (OVRV). Naast het voorzitterschap van OVRV sinds 1993 is Verbeeten ook al geruime tijd bestuurslid van de Stichting Toerisme en Recreatie Overloon Vierlingsbeek (KoGeBo), het Regionaal Bureau Toerisme Land van Cuijk en heeft hij zitting in diverse organisaties in Overloon, Vierlingsbeek en omstreken. Met name zijn enorme netwerk is ontzettend waardevol voor de vele organisaties en verenigingen waar Verbeeten lid van is. Hij weet wat er speelt en is in staat om partijen bij elkaar te brengen.

Piet Verbeeten laat zien dat een gezamenlijke aanpak tot bijzondere acties kan leiden en saamhorigheid teweegbrengt in de dorpsgemeenschappen.


Lourdesreis

Venray | Lourdesgroep Maas en Peel gaat van 7 tot en met 12 september per vliegtuig naar Lourdes.

Er wordt verbleven in een gerenommeerd hotel waar diverse faciliteiten aanwezig zijn voor rolstoelen en er zijn aangepaste kamers. Er gaan verpleegkundigen mee voor begeleiding en zorg. Ook zijn er Nederlandse artsen aanwezig voor eventueel consult of behandeling. De reis is bedoeld voor zieke, maar ook voor gezonde mensen, jong of al ouder.

Voor meer informatie: Cristien Goumans, telefoon (0478)636676, 06-23532814. Zie ook www.lourdesgroepmaasenpeel.jouwweb.nl.