Zomerse Zondag in Castenray

Castenray | De Zomerse Zondag, hét dorpsfeest van Castenray, wordt gehouden op zondag 26 juni in de Matthiasstraat, tegenover gemeenschapshuis De Wis.

Er kan genoten worden van een gevarieerd programma. Dit jaar is het de beurt aan fanfare Dorpsklank, joekskapel Op Tied Muuj, de dj's Guus en Stef, Blue Band en Driven om er een feest van te maken. Voor de kinderen is er een springkussen en ook is er gelegenheid om geschminkt te worden. Bovendien kunnen de bezoekers genieten van een brunch, een lasergame en een talentshow.

Bij de lasergame gaan twee teams van ieder vier personen in 15 minuten elkaar zo vaak mogelijk proberen te raken. Deelnemen kan vanaf groep 5, met een begeleider van minimaal 16 jaar oud. De talentshow is er voor jong en oud. Dus wie goed kan zingen, playbacken, dansen, goochelen, grappen maken of op zijn hoofd kan staan, kan zich opgeven via e-mail activiteitzz@hotmail.com Deelnemen mag vanaf groep 3.


Winnaars kaartjes K3

Venray | 'Klaasje' is het goede antwoord op de vraag die onlangs in de lezersactie van Peel en Maas werd gesteld.

Heel veel mensen, veelal kinderen, wisten het juiste antwoord op de vraag Wie van de drie meiden van K3 is Nederlands? Uit de ruim 300 inzendingen per mail zijn deze week de vijf winnaars van twee kaartjes getrokken. Dit zijn Nicole Bonants uit Venray, L. Romijn uit Venray, de familie Ebbers uit Venray, Mirte van den Boom uit Overloon en Nathalie Janssen uit Horst. De populaire Belgische meidengroep K3, bestaande uit Hanne, Marthe en Klaasje, geeft op zondag 3 juli een optreden in Evenementenhal Venray.

De zaal gaat open om 12.00 uur, het programma begint om 13.00 uur en duurt tot circa 16.00 uur. Tickets zijn verkrijgbaar via www.limburg-events.nl.


Vliegen op eigen vleugels

Venray | Vliegen op eigen vleugels is het nieuwe thema van de 24e editie van de oudste en bekendste schrijfwedstrijd in Zuid-Nederland, Raadselige Roos. De schrijfwedstrijd wordt georganiseerd door Literair Café Venray. De algehele organisatie is in handen van Marij Peeters en Adie Steen.

Het thema Vliegen op eigen vleugels is verplicht voor alle inzendingen, zowel proza als poëzie. Net zoals bij elke wedstrijd gelden een aantal spelregels. De spelregels staan vermeld in het reglement, zie: www.literaircafevenray.nl, webpagina: Raadselige Roos.

De inzending mag niet eerder gepubliceerd zijn en moet geschreven zijn in het Nederlands. Iedereen boven de 18 jaar en woonachtig is in of afkomstig is uit Noord-Brabant, Gelderland, Limburg, Zeeland en Nederlandstalig België kan meedoen.

De inzendingen kunnen worden gestuurd naar: raadseligeroos@literaircafevenray.nl onder vermelding van de naam van de inzender en zijn of haar woonplaats. Stuur vóór 1 oktober 2016 een gedicht in van 50 tot 150 woorden of een verhaal dat uit 500 tot 1500 woorden bestaat. De deelnemers maken kans op een publicatie in een geheel vernieuwde uitgave van de bundel Raadselige Roos 2016.

Drie jury's kiezen uit de ingezonden verhalen en gedichten drie winnaars. De vakjury Poëzie kiest de drie beste gedichten, de vakjury Proza stelt de drie beste verhalen vast en de publieksjury kiest een gedicht uit voor de zogeheten BIJ-prijs. De prijzen bestaan uit een oorkonde met een juryrapport, een boekenbon, een bos rozen en de publicatie in de nieuw uit te geven
bundel.

De bundel wordt net als in voorgaande jaren verluchtigd met schilderijen en tekeningen van deelnemers verbonden aan de afdeling Beeldende Kunst van Kunstencentrum Jerusalem in Venray.

Sinds enkele jaren is Hans Liebregts, voorzitter van het Letterkundig Centrum Limburg, ambassadeur van de schrijfwedstrijd Raadselige Roos. In die functie steunt hij de organisatie met raad en daad. Op zondag 22 januari 2017 is de officiële prijsuitreiking van de Raadselige Roos 2016.

De burgemeester van Venray, Hans Gilissen, reikt de prijzen uit tijdens de feestelijke prijsuitreiking.


Actie Snoei tegen kanker

Venray | Lions Club Venray heeft de actie Snoei tegen kanker verder uitgebreid.

Er kan over een langere periode taxussnoeisel ingeleverd worden op twee nieuwe inleverpunten. Op openingstijden van Intratuin (vrijdag en zaterdag) en Milieupark Venray kan van 17 juni tot 3 september het taxussnoeisel ingeleverd worden. Lionsclub Venray heeft op beide adressen een goed herkenbaar inleverpunt ingericht. Hoveniers en particulieren met grote partijen kunnen de Taxus-telefoon 06-83870608 bellen, waarna Lions Venray het snoeisel gaat ophalen. Met de actie Snoei tegen Kanker wordt bijgedragen aan de productie van een effectief geneesmiddel dat helpt bij de bestrijding van bepaalde kanker soorten.

De werkzame stof paclitaxel kan alleen uit taxussnoeisel worden gehaald en tot medicijn worden verwerkt als het jong, zuiver en vers is. Uit taxusafval dat verontreinigd is door zand, steen, blad of hout kan geen paclitaxel gewonnen worden. Vang het snoeisel op op een laken of een stuk plastic. Lions Club Venray stelt Big Bags ter beschikking aan bezitters van taxushagen.