Tim Cornelissen keert na een seizoen eredivisie weer terug naar de eerste divisie.
Tim Cornelissen keert na een seizoen eredivisie weer terug naar de eerste divisie. Foto: Henk Lammen

"We waren niet goed genoeg"

Venray | Door een 1-5 thuisnederlaag tegen kampioen Goirle degradeerden de tennissers van TC Venray zaterdag uit de eredivisie. TC Venray, dat zesde stond op de ranglijst, had nog een kleine kans op lijfsbehoud, maar kon het niet bolwerken tegen Goirle. Alleen het dubbel Ron van der Wouw en Tim Cornelissen wist met 6-2 en 6-3 te winnen van Frank van Bragt en Mark Muskens. TC Venray eindigde daarmee als zesde en speelt volgend seizoen opnieuw in de eerste divisie.

Door Henk Lammen

De dag begon voor de thuisploeg slecht. Door blessures van Han Werts en Ayden Gomes, de in Duitsland spelende Rens Bouwmans en Youp Caris, die zich voorbereidt op het WK bridge, kon het Venrayse team slechts drie man opstellen en dat resulteerde vooraf al in een 0-2 achterstand. In het eerste duel kon Sander Geeris het niet bolwerken tegen Guus Oerlemans (2-6 en 2-6) en ook Ron van der Wouw was niet opgewassen tegen Frank van Bragt (4-6 en 4-6), waardoor de Venrayse ploeg tegen een 0-4 achterstand aankeek. In de derde partij was Martijn Janssens een maatje te groot voor Tim Cornelissen: 2-6 en 2-6. "Kansloos, kansloos", baalde Cornelissen na afloop van zijn enkelpartij. "Hij was gewoon een maatje te groot voor mij", concludeerde de 25-jarige Venraynaar met gevoel voor understatement. Het lot was vooraf al nagenoeg bezegeld voor het eerste herenteam van TC Venray, zaterdag werd degradatie een feit. "Alles had dit seizoen mee moeten zitten om degradatie te voorkomen. We hebben de andere twee promovendi onder ons gehouden. Tegen hen hebben we de eerste twee duels ook gewonnen. Misschien hadden we grotere uitslagen neer moeten zetten. Maar het was vooraf al een zware opgave om bij de eerste vijf te eindigen. We zijn uiteindelijk zesde geworden en spelen volgend seizoen weer een klasse lager."

Aan Venrayse zijde toonde alleen Sander Geeris zich dit seizoen een waardige opponent voor de tegenstanders in de eredivisie. "Kwalitatief en in de breedte was het niet goed genoeg. Het verschil tussen de eerste divisie en eredivisie is enorm groot. Dat hebben we dit seizoen ondervonden." Met twee gewonnen partijen in tien enkelspelen kon ook Cornelissen niet overtuigen. "Ik ben nooit echt weggespeeld, kon wedstrijden leuk meedoen. Maar tussen leuk meedoen en winnen zit een groot verschil." Als pleister op de wonde wonnen Ron van der Wouw en Tim Cornelissen uiteindelijk wel het dubbelspel tegen Frank van Bragt en Mark Muskens. Het Venrayse duo kwam goed uit de startblokken, wist zelfs een break te plaatsen en serveerde vooral ijzersterk. Van Bragt counterde af en toe aanvallen van het Venrayse koppel, maar Van der Wouw en Cornelissen trokken uiteindelijk met royale cijfers aan het langste einde (6-2 en 6-3) en bepaalden de eindstand op 1-5. Een jaartje eredivisie werd daarmee afgesloten met een winstpartij.

Over zijn tennistoekomst is Cornelissen nog niet helemaal uit. Dit seizoen speelde hij op zaterdag eredivisie met TC Venray en op zondag in de tweede klasse gemengd bij Maasbree. "Maasbree is ook gedegradeerd, dus ik blijf waarschijnlijk gewoon in Venray spelen", zegt de accountspecialist bij Moduslink. "Maar eerlijk gezegd ben ik er nog niet helemaal uit. Ik sta vier, vijf keer per week op de tennisbaan. Dat kost enorm veel energie, ook mentaal. Het ligt er ook aan wat met dit team gaat gebeuren. Gaan we door, komen er nieuwe spelers bij, daar komt de komende maanden duidelijkheid over. Dan kan ik ook echt beslissen wat ik ga doen."