In Mariakapel

Holthees | In de Mariakapel in Holthees wordt op zaterdag 18 juni het traditionele midzomernachtconcert gehouden.

Dit jaar laat de Horster/Smakter rock-'n-rollband Chantilly Lace het publiek swingen. De deuren in de Marakapel zijn geopend vanaf 20.30 uur.

In het midden van de jaren '90 besloten vijf heren, afkomstig uit de regio Venray/Horst, de formatie Chantilly Lace te vormen. Ze wilden rock-'n-roll gaan spelen in de stijl van Jerry Lee Lewis, Little Richard, Chuck Berry en Elvis Presley.

Gewapend met piano, sax, gitaar, drums en bas wordt het publiek bespeeld. Klassiekers als Great Balls Of Fire, Johnny B Goode, Tutti Frutti en Blue Suede Shoes vliegen de toeschouwer om de oren. Stilstaan is er voor het publiek niet bij.

De formatie Chantilly Lace speelde al in de grote Nederlandse zalen, zoals Paradiso in Amsterdam, Tivoli in Utrecht, De Effenaar in Eindhoven en in tal van andere bekende zalen. Ook vele feesttenten en sociëteiten werden door de band verrast met een optreden. Na het verschijnen van het succesvolle album Ooby Dooby toerde Chantilly Lace enkele jaren als begeleidingsband van Linda Gail Lewis, de jongere pianospelende zus van Jerry Lee Lewis, door het land.

Behalve in eigen land toerde Chantilly Lace ook in België, Frankrijk, Duitsland en Oostenrijk en verzorgde voorprogramma's voor Golden Earring, Rowwen Hèze, Daniël Lohues, Jovink, Raymond van het Groenewoud en De Heideroosjes.