Golftoernooi steunt goede doel

Venlo | Een serre en beleeftuin bij het nieuwe oncologiecentrum van VieCuri Medisch Centrum. Voor dat doel werd er gegolfd tijdens het derde fondsenwervend golftoernooi van de vriendenstichting VieAmi van het ziekenhuis. Voor de tweede keer werd de golfbaan gesponsord door Golf- en Countryclub Geijsteren. Het evenement leverde 10.600 euro op voor het goede doel.

VieCuri heeft op zijn locatie in Venlo een nieuw oncologiecentrum geopend waar oncologische patiënten terecht kunnen voor een afspraak met een arts en/of verpleegkundige. Vriendenstichting VieAmi wil graag van betekenis zijn voor patiënten door de beleving van de zorg, waar mogelijk wat aangenamer te maken. Daarom steunt de stichting het idee van twee oncologen van VieCuri om aangrenzend aan het nieuwe oncologiecentrum een serre te realiseren. Yes van de Wouw, internistoncoloog: "Het moet een fijne plek worden voor patiënten die een bezoek brengen aan het oncologiecentrum, waar ze even hun gedachten kunnen verzetten en tot rust kunnen komen. Een beetje afleiding van alle zorgen die met deze ziekte gepaard gaan. Uit wetenschappelijk onderzoek en ervaringen van patiënten weten we dat een helende omgeving een positieve invloed heeft op het welzijn van de patiënt. De serre kan dan ook van grote toegevoegde waarde zijn voor de ruim 7000 mensen met kanker die gemiddeld per jaar in VieCuri komen. Daar zet VieAmi zich graag voor in."

De realisatie van deze serre vergt een behoorlijke financiële investering die niet uit de reguliere zorgbudgetten kan worden betaald. Daarom werft VieAmi fondsen om dit project te kunnen realiseren. Eén van de eerste acties was het golftoernooi op de baan van Golf- en Countryclub Geijsteren. In totaal namen zeventien teams deel. Het deelnemersveld bestond uit ondernemers uit de regio en specialisten van VieCuri. Naast de bijdrage van alle deelnemers die een flight hadden gekocht, is er van diverse organisaties sponsoring en donaties ontvangen. Meer informatie over dit project: www.vieami.nl.


Beurs Bouw
& Installatie

Oostrum | In Evenementenhal Venray wordt op 1, 2 en 3 november de beurs Bouw & Installatie Zuid-Nederland gehouden. De vakbeurs heeft als doel de Zuid-Nederlandse bouw- & installatiebranche bij elkaar te brengen om zo samen nog meer uit de woning- en utiliteitsbouw te halen.

Hoe halen we als Zuid-Nederlandse bouw- & installatiebranche samen meer uit woning- en utiliteitsbouw?Aan de hand van deze vraag wordt Bouw & Installatie Zuid-Nederland mede vormgegeven. Daarnaast trekt de beursorganisatie van Evenementenhal op met deskundige partners, zoals Bouw Advies Instituut en Holland Solar. Evenementenhal kiest bewust voor de combinatie bouw en installatie. "Duurzaam en energiezuinig bouwen en renoveren gaat hand in hand met slimme installaties", zegt Pieter van Bussel van Evenementenhal. "De vraag naar renovatie en nieuwbouw neemt toe, ook in Zuid-Nederland. Dat vraagt van zowel de bouw- als de installatiebranche een antwoord op maat, want de consument en het bedrijfsleven willen comfortabel en energiezuinig wonen. In de branches moeten de handen daarom ineen worden geslagen. Op deze vakbeurs presenteren wij die ketensamenwerking."

Opvallende en innovatieve bouwprojecten uit Zuid-Nederland krijgen op de beursvloer speciale aandacht. Daarnaast is er een Demo & Experience Plein. Voor exposanten biedt dit de mogelijkheid om hun nieuwste innovaties en toepassingen te presenteren en demonstreren. Er worden op de beursvloer ook themazones ingericht: bouw en installatie. Onder installatie valt ook Energie & Besparing. Op deze themazones krijgen exposanten en bezoekers de kans kennis en deskundigheid te delen over verschillende thema's, zoals modulair bouwen en nul op de meter. Daarnaast biedt Bouw & Installatie Zuid-Nederland een kennisprogramma aan met deskundige sprekers uit de branche.

Belangstellenden kunnen zich als exposant aanmelden via www.evenementenhal.nl/bouwinstallatie.


Avondvierdaagse Venray van start

Venray | Op donderdag 9 juni (vandaag) gaat de 58e Avondvierdaagse Venray van start.

Iedereen kan deelnemen: jong en oud, alleen of in een kleine dan wel grote groep. De start en de finish van de wandelingen zijn op het Schouwburgplein.

Van donderdag 9 tot en met zondag 12 juni kan er 3, 5, 10 of 15 kilometer worden gewandeld. Op zondag bestaat de mogelijkheid om 20 kilometer te wandelen. Inschrijven kan dagelijks voor aanvang van de wandeling bij het inschrijfbureau op de eerste etage van theatercafé De Artiest.

De starttijden zijn op donderdag tot en met zaterdag vanaf 17.00 uur. Op zondag 12 juni start de 20 kilometer om 9.00 uur. De overige wandelingen starten op zondag vanaf 10.00 uur. Na afloop lopen de wandelaars als afsluiting mee in het defilé dat om 12.45 uur start vanaf de Helfrichstraat.

Het defilé wordt opgeluisterd door muziekkorpsen uit Venray en omgeving.


Op stap in Venray

Venray | Lol trappen met je maten, los op de dansvloer, je eerste kus, en tweede en derde... kortom, je jeugdherinneringen.

Voor de getogen Venraynaar zouden vele van die herinneringen weleens geboren kunnen zijn tijdens het stappen in het Pentagon, de Steeg of 't Podium. In en rond ontmoetingsplaatsen die niet meer bestaan. Maar waar ontmoet de jeugd elkaar vandaag de dag dan? Waar ontstaan de Venrayse jeugdherinneringen van morgen? Met Jan van de Ven als host, wethouder jeugdzaken Martijn van der Putten en veel jonge gasten gaat D66 in gesprek over hun uitgaansleven in het Venray van nu en van de toekomst. Over wensen die jongeren hebben en hoe daarop kan worden ingespeeld. Op vrijdag 17 juni vanaf 20.00 uur is iedereen van harte welkom in The B (Sportlaan 2 in Venray) om hierover mee te praten.