Venray produceert te veel restafval

VENRAY | Inwoners van de gemeente Venray produceren te veel restafval dat niet geschikt is voor hergebruik. Het doel in 2015 was 100 kilo restafval per inwoner. Dit is niet gehaald.

Venraynaren boden vorig jaar 110 kilo per persoon ongescheiden restafval aan. Dit is 10 procent hoger dan de doelstelling. Driekwart van het restafval werd aangeleverd via de afvalbakken die tweewekelijks huis aan huis worden opgehaald. Een kwart bestaat uit grof afval dat bij het milieustation wordt ingeleverd of bij de maandelijkse grofvuilroute thuis wordt opgehaald. Er is in Venray wel een dalende lijn te zien. In 2012 was er nog 128 kilo restafval per inwoner.

Het doel voor het jaar 2020 is nog slechts 50 kilo restafval per persoon. Om dit streefgetal over vier jaar te halen zal er een echte omslag moeten komen, beseft de gemeente. Burgers moeten zich nog meer bewust zijn van een betere afvalscheiding.

Het doel van de gemeente Venray is zo veel mogelijk producten en materialen te hergebruiken. In plaats van het ongescheiden restafval te verbranden.