Afbeelding
Foto: ron koenen

Liedje Veulenaren geweigerd

Veulen | Ze zijn vooral verbouwereerd. David Janssen en Coen Classens uit Veulen begrijpen nog steeds niet waarom hun liedje met de titel Minimaal Maximaal is geweigerd door de liedjescommissie van vastelaovesvereniging De Piëlhaas. "De tekst van ons nummer kan niet door de beugel, kregen we te horen. We snappen er niks van, we zijn compleet verrast door dit besluit", zegt David Janssen.

Door Ron Koenen

David Janssen, die in 2013 met Soep! (van Tânte Mien) tot winnaar van het Venrayse liedjesfestival werd gekroond, zingt het lied samen met Coen Classens. Zoon Stef Classens, in 2014 uitgeroepen tot beste singer-songwriter van Nederland, maakte samen met David Janssen de muziek.

De liedtekst is van de hand van Janssen. "Er zitten woorden in de tekst verweven met een verwijzing naar drugs, zoals wiet en blowen, maar eigenlijk is de boodschap: we hebben tijdens de vastelaovend geen doping of drugs nodig, we zijn juist verslaafd aan de vastelaovend. Je zou het zelfs eerder als een anti-drugslied kunnen omschrijven. Het gaat over een actueel onderwerp met een knipoog. Vinden wij."

Het oordeel van de liedjescommissie komt hard aan bij de vastelaovesvierders uit Veulen, die maandenlang met het lied bezig zijn geweest. Zondag 5 juni verstrijkt de inzendtermijn. Deelname aan het liedjesfestival lijkt er dit jaar dus niet in te zitten voor het duo. "De tijd tikt inderdaad door", vertelt David Janssen. "In mijn lied Soep zat het zinnetje 'als hij goed getrokken is, gaat hij er vanzelf in'. Die dubbele bodem kon wel. Waar gaat dit over?" Janssen en Classens gaan het lied zeker uitbrengen. "Ja, wat dacht je dan?" Met een lach: "Misschien dat vastelaovesvereniging De Piëlhaan in Landweert dit lied wel kan waarderen. Als ze een liedjesfestival hebben in die wijk, komen we het lied daar graag zingen." De commissie Liedje wil desgevraagd niet reageren in de media. "Dat hebben we al naar de artiesten zelf gedaan", zegt voorzitter Paul Rutten.

Foto: David Janssen (links) en Coen Classens vinden (en beelden uit) dat ze met hun lied Minimaal Maximaal van tafel geveegd zijn.