Van links naar rechts op de foto Maurice Ambaum, Lucien Peeters en Rob Discart.
Van links naar rechts op de foto Maurice Ambaum, Lucien Peeters en Rob Discart. Foto: Ron Koenen

Finishplaats Eneco Tour

Venray | De kermis van Venray krijgt er in 2017 een bijzondere attractie bij. De finish van de eerste of tweede etappe van de Eneco Tour zal op kermismaandag of kermisdinsdag in het centrum van Venray plaatsvinden. Daarmee keert het profpeloton na bijna 20 jaar terug in Venray. De directie van de Eneco Tour en Stichting Wielerpromotie Venray hebben hun handtekening gezet onder de overeenkomst voor 2017. De intentie is om de rittenkoers door Nederland en België ook in 2018 en 2019 in Venray te hosten.

In 1998 was het de laatste keer dat het profpeloton Venray aandeed. Destijds als finishplaats van de Ronde van Nederland. In 2017 is Venray finishplaats van de Eneco Tour, de opvolger van de Ronde van Nederland.

Maurice Ambaum, voorzitter van Stichting Wielerpromotie Venray, juicht de komst van de Eneco Tour toe. "Venray is aan een groot wielerevenement toe. Het wielrennen in de regio leeft door onder meer de prestaties van Wout Poels en Mike Teunissen. Er zijn florerende wielerclubs, veilige wieleromgevingen en steeds meer mensen, jong en oud, die het wielrennen ontdekken. De wielersport in Noord-Limburg krijgt een boost met de komst van de Eneco Tour. We willen de profkoers dan ook inzetten om de wielersport verder te ontwikkelen en te promoten. En dat een combinatie te maken is met een groot event als de Venrayse kermis, met 200.000 bezoekers, is een geweldige kans. Beide evenementen kunnen elkaar heel goed versterken."

De Eneco Tour en Stichting Wielerpromotie Venray hebben hun handtekening gezet onder een contract voor 2017. De intentie is dat de rittenkoers, onderdeel van de UCI World Tour, ook in 2018 (tijdrit) en 2019 (ploegenpresentatie en startlocatie van de Eneco Tour) naar Venray komt. Het besluit daarover valt in september dit jaar. "We zijn verheugd om met het gedreven gemeentebestuur van Venray en met de zeer geëngageerde medewerkers van de Stichting Wielerpromotie Venray te mogen samenwerken", zegt koersdirecteur Rob Discart van organisator Golazo sports. "De komst van de Eneco Tour naar Venray zal de wielersport in de regio nog verder promoten en dat kunnen wij alleen maar toejuichen. Venray is een echte fietsgemeente! We zijn heel blij dat we met de Eneco Tour naar Venray en Noord-Limburg komen. Het is met de Eneco Tour immers onze ambitie om op lange termijn alle streken van Nederland en België aan te doen."

De gemeente Venray en de provincie Limburg steunen de komst van de Eneco Tour in 2017 naar Venray. Verder is Stichting Wielerpromotie Venray achter de schermen druk in de weer om sponsors aan zich te binden. Sportwethouder Lucien Peeters: "Ik ben enorm trots dat we in onze gemeente de Stichting Wielerpromotie Venray hebben die zich inzet voor de wielersport in Noord-Limburg en daarmee gelijktijdig ook Venray sportief gezien op de kaart zet in met name Nederland en België!"