Afbeelding
Foto:

Jo van den Biggelaar koninklijk onderscheiden

Jo van den Biggelaar (91) kreeg op maandag 30 mei een Koninklijke onderscheiding uitgereikt door Burgemeester Hans Gilissen. Jo van den Biggelaar werd benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau voor zijn jarenlange inzet voor de belangen van mensen met een beperking en voor zijn werk voor de lokale radio.

Jo Van den Biggelaar was vanaf 1978 zevenendertig jaar lang radiopresentator en technicus bij de voormalige (zieken)omroep Venrayse Omroep Stichting. Later was hij tv-presentator en technicus bij Studio Beukenrode. In 2004 heeft hij er mede voor gezorgd dat er geld beschikbaar kwam voor nieuwe apparatuur voor Studio Beukenrode uit de Essent/CAI gelden.

Stem van gehandicapten

Jo van den Biggelaar heeft zich daarnaast op vele fronten ingezet om de belangen van gehandicapten te behartigen en hij heeft hen een stem gegeven in diverse gremia. Het was zijn doel om de bereikbaarheid, toegankelijkheid en bruikbaarheid van de openbare ruimte te bevorderen, zodat meer mensen met een handicap volwaardig aan het maatschappelijk leven kunnen deelnemen. Hij was voorzitter van de Limburgse Katholieke Invalidenbond afdeling Venray.

Ook verzorgde hij computercursussen voor en repareerde hij computers bij Seniorservice Gilde Venray, zodat deze weer geschikt waren voor hergebruik.

Kunstgras voor drie Venrayse korfbalverenigingen

Drie Venrayse korfbalverenigingen, De Peelkorf, Oranje Wit en SVOC, gaan een kunststof grasveld aanleggen. De verenigingen kunnen dit doen dankzij een subsidie van de gemeente Venray.

Een kunstgrasveld biedt voor de verenigingen veel voordelen. Het veld kan intensiever worden bespeeld en de onderhoudskosten zijn lager dan die van natuurgras. Ook komt de sport speltechnisch beter tot ontwikkeling. Bovendien kan het veld ook voor andere sporten of door organisaties worden gebruikt, de kwaliteit is veel stabieler.

Zelfwerkzaamheid

De verenigingen betalen zelf een derde van de kosten. SVOC betaalt de aanleg geheel uit de middelen die zij enige tijd geleden van de gemeente kreeg ter compensatie voor het niet doorgaan van de bouw van de vierde sporthal in Venray.

Begin 2014 werden door de gemeenteraad de criteria vastgesteld om in aanmerking te komen voor een subsidie voor aanleg van een kunstgras sportveld. De Peelkorf en Oranje Wit voldoen al geruime tijd aan deze criteria. De aanleg moest echter enkele jaren worden uitgesteld omdat de financiƫle middelen bij de gemeente ontbraken. Door een grote zelfwerkzaamheid en dankzij sponsors zijn de verenigingen in staat hun aandeel in de aanleg te leveren. De verenigingen zorgen straks zelf voor het onderhoud van het veld.

De drie velden worden bij de aanvang van het seizoen 2016-2017 in gebruik genomen.

Parkeergarage minder goed toegankelijk

Parkeergarage De Gouden Leeuw is op dinsdag 7 juni mogelijk niet of niet goed toegankelijk voor voetgangers die vanaf het Gouden Leeuwplein komen. Er wordt die dag een nieuwe pui met een automatische toegangsdeur geplaatst. Om overlast voor de gebruikers te beperken begint het werk al om half zes in de ochtend. Tot hoe laat het werk gaat duren, is vooraf niet precies aan te geven. Heeft u vragen, dan kunt u bellen met de locatiemanager van P1 Parkeerbeheer, 06-48432305.