Afbeelding
Foto: ron koenen

Gilde plaatst windvaan

Blitterswijck | Op zondag 29 mei is er door het St. Antonius Abt Gilde, naast het jaarlijks plaatsen van een meiboom aan de zijde van het gemeenschapshuis in Blitterswijck, aan de zijde van de kerk een windvaan geplaatst.

De windvaan is vervaardigd door dorpsgenoot Ton Wolters en geeft door de continue verandering van de windrichting het gilde in beweging weer. De gildevaan is zondag voorafgaande aan de gildemis ingezegend door gildepriester pastoor van Horne.

Foto: De windvaan bestaat uit een windrichting pijl waarop een gildetamboer, -schutter en tweetal –vendeliers staan afgebeeld.


Liedjesfestival

Venray | Medio maart heeft de commissie Liedje van vastelaovesvereniging De Piëlhaas in Venray de eerste oproep geplaatst voor artiesten, tekstdichters, muziekschrijvers, iedereen die het carnavalslied een warm hart toedraagt, om zich in te schrijven en de strijd aan te gaan voor een plek op de cd. Op zondag 5 juni sluit de inschrijftermijn.

Komt het aantal inschrijvingen uit boven de elf inzendingen, dan vindt op zaterdag 18 juni de voorselectie plaats. Inschrijven kan via e-mail liedje-inschrijving@pielhaas.nl. Kijk voor de volledige informatie over het inschrijven op www.pielhaas.nl.