Afbeelding
Foto: henk lammen

Buitenleven
is helemaal in

Heide | Samen met vrienden en familie genieten van het buitenleven onder het genot van een hapje en een drankje. Buiten koken en het bereiden van heerlijke gerechten op de gril of barbecue is niet meer weg te denken in ons leven. Op deze hype is ijs en kolen ingesprongen met www.ijsenkolen.nl, een initiatief van Kusters 2.0.

Verkoop van kamado's van het merk Gril Guru aangevuld met fantastische accessoires om van het koken op een kamado een feest te maken. De kamado is een van oorsprong Japans kooktoestel met een historie van duizenden jaren. Na WOII ontketenden de US-soldaten de kamado in Japan en brachten deze naar Amerika. Hier werd kamadokoken populair en ontstond een levendige import van kamado's uit Japan.

Met een kamado kun je zeer veelzijdig koken. Het is niet alleen een barbecue, maar ook een houtskooloven voor pizza en brood. Echt leuk is slow cooken op de kamado. Lang garen van mooie producten zoals vlees en vis. De kamado werkt alleen op houtskool. Houtskool is de natuurlijk en bevat geen giftige stoffen. Een kamado mag je nooit aansteken met chemicaliƫn of aanmaakblokjes. Het keramiek is poreus en de giftige stoffen kunnen daarin trekken. Echt kamadokoken leer je alleen door het te doen.

Het afstellen van de temperatuur doe je door de luchtinvoer te regelen via de onderste schuif en de top. Niet alleen barbecue-accessoires maar ook leren schorten ,kookboeken met als thema barbecue en houtskool zijn uit voorraad leverbaar.

Deze kamado's geven een verklaring van de factor 'kolen'. Invulling aan de factor ijs wordt geleverd door IPD van Franke. Een tap die zonder stroom gekoeld wordt met uitsluitend ijs. Al deze producten zijn te koop bij ijs en kolen. Niet alleen vanuit de webshop, maar ook vanuit de winkel op de locatie Spiekert 4 in Heide probeert ijs en kolen mensen enthousiast te maken voor deze fantastische aanvulling op het buitenleven. Niet alleen verkoop behoort tot de activiteiten, maar het proeven van deze beleving is wat ijs en kolen gaat stimuleren.

Samen met partners mensen enthousiast maken voor deze mooie producten door middel van workshops en het verzorgen van evenementen op locatie. Mensen die willen leren koken op een kamado en de ambitie hebben om een 'grilguru' te worden, kunnen zich aanmelden voor een workshop bij ijs en kolen. Geen zin om zelf de handjes uit de mouwen te steken, maar wil zin in een feestje in bohemiensfeer op locatie? Vraag dan naar de mogelijkheden bij ijs en kolen. IJs en kolen rijdt zijn promotiecaravan voorzien van alle gemakken graag bij belangstellenden voor.