Ploeteren door de beek in Wanssum.
Ploeteren door de beek in Wanssum. Foto: Henk Lammen

Mud Cross Wanssum groot succes

Wanssum | Vorig jaar was er nog te weinig animo om het evenement door te laten gaan, nu stroomden de aanmeldingen tot op het laatste moment binnen. Maar liefst 190 deelnemers deden afgelopen zondag mee aan Mud Cross Wanssum, een obstakel run op en rond sportpark De Meulebèèk.

Door Aron van Peer

'Het kleine broertje van VenloStormt', zo noemde Mud Cross Wanssum zichzelf in aanloop naar het evenement. En met 190 enthousiaste deelnemers op dezelfde dag als VenloStormt kan de eerste editie als een succes worden gezien.

Medeorganisator Juriën Beterams, tevens eigenaar van Just Be Fit, is dan ook zeer tevreden over de eerste obstakel run in Wanssum. "De reacties van deelnemers zijn erg positief. Natuurlijk zijn er dingen die beter kunnen, maar dat kan ook niet anders als je iets voor het eerst organiseert." Ondanks de verbeterpunten was niet alleen de organisatie, maar ook het deelnemersveld tevreden over Mud Cross Wanssum.

Vooral de sfeer van het relatief kleine evenement werd geprezen. "Ik werd ingehaald door de koploper en tegelijkertijd moedigde hij me aan. Zo'n sfeer is geweldig", vertelt één van de deelnemers. En dat is precies wat Mud Cross Wanssum in moet houden volgens de organisatie. "Meedoen om voor jezelf een prestatie neer te zetten in een leuke sfeer, dat is het idee", aldus Juriën Beterams. "En als er dan nog mensen aan de tweede ronde beginnen terwijl de eerste snelle deelnemers al binnen zijn, dan is dat mooi om te zien."

Naast de sfeer werd ook het parcours positief ontvangen door de deelnemers, tot vreugde van de organisatie. "We wisten natuurlijk dat we met alle natuurlijke elementen rond het sportpark een mooi parcours konden maken, maar je hebt er pas echt wat aan als de deelnemers het parcours ook leuk vinden. Gelukkig was dat het geval." Het grootste verschil met de geannuleerde editie van vorig jaar is dat de organisatie zich gericht heeft op de lokale deelnemer. "Het deelnemersveld was voor ongeveer één derde afkomstig uit Meerlo en Wanssum, maar er waren ook deelnemers uit plaatsen als Eindhoven en Nijmegen. Dat is toch mooi meegenomen."

Het succes ligt volgens Beterams niet alleen aan de verandering van de doelgroep, ook de organisatie krijgt complimenten. "Ik denk dat we een goede mix hebben. Van iemand die het organisatorisch goed kan regelen tot iemand die veel verstand heeft van het parcours." Na de succesvolle eerste editie wordt er al volop nagedacht over volgend jaar. "Dat sfeervolle gevoel en de natuur in het parcours willen we graag behouden. Alleen mogen de deelnemers volgend jaar wel wat smeriger over de finish komen."