Afbeelding
Foto: ron koenen

Genieten van Smaak zit tussen je oren

Venray | Donderdagavond 26 mei opende Smaak zit tussen je oren met de jaarlijks terugkerende businessavond. Een kleine 400 ondernemers uit Venray en omgeving genoten in de tent op het Schouwburgplein in hartje Venray van culinaire hapjes, die werden bereid door lokale horecaondernemers.

Rond 19.30 uur opende Twan van Bussel namens het bestuur de businessavond. Vervolgens sprak wethouder Jan Loonen de ondernemers toe over de krachten van de gemeente Venray, wat hier allemaal in de buurt wordt geteeld.

Daarna kregen de gasten gedurende de avond verschillende hapjes geserveerd, bereid door de zes deelnemende horecaondernemers. Deze gerechten bevatte de streekproducten van de agro-ondernemers.

Maar het was niet alleen netwerken, ook werd er een heuse veiling georganiseerd door de Ald Prinse Kompenej. Voor het goede doel Alpe d'Huzes gaan De Kammeroj uut Rooy de berg op, samen in strijd tegen kanker. Het wielershirts van de profwielrenners Wout Poels uit Blitterswijck en Mike Teunissen uit Ysselsteyn, een wielerfiets en een Chefs' Table gingen onder de hamer. In totaal haalde de Venrayse ondernemers 2.000 euro op voor het goede doel.

Het was de smaakvolle start van een weekend boordevol activiteiten in het winkelcentrum van Venray.

Niet alleen de winkels in het centrum waren zondag geopend, maar er werden onder de titel 'Beleef de streek' ook een groot aantal extra activiteiten op touw gezet door Kiwanisclub Schieëpersland, Smaak zit tussen je oren, ondernemersvereniging Venray Centraal en Stichting Fietsvierdaagse Venray.

Zij bundelden hun krachten onder de vlag van Venray Bloeit in een bijzondere samenwerking. De bezoekers konden in hartje Venray onder meer genieten van lekker eten en drinken, demonstraties schapen scheren en oude ambachten en een fietstocht voor gezinnen.

De fietstocht van afgelopen zondag was een prima voorbereiding op de 32ste fietsvierdaagse in Venray, die van 26 tot en met 29 juli plaatsvindt.

Foto: Rikus ten Brücke.