Afbeelding
Foto: ron koenen

Acties Bram voor KWF

Castenray | De acties van Bram van Bommel uit Castenray voor Alpe d'Huzes hebben maar liefst 13.434,34 euro opgeleverd. Bram en zijn ouders nemen donderdag 2 juni (vandaag) deel aan dit evenement, waarbij lopers de bekende berg met 21 bergen gaan beklimmen voor het goede doel: KWF Kankerbestrijding.

Bram, Karin en Christian van Bommel lopen met het Pluimveeteam 7 van BIG Challenge. In totaal zullen er 240 deelnemers vanuit de agrarische sector mee lopen. Naar alle waarschijnlijkheid zullen ze samen een bedrag van rond de miljoen euro bij elkaar halen. Het is de grootste groep ooit mee heeft gelopen en gefietst. De vader van Bram heeft een vleeskuikenscharrel bedrijf in Castenray. Toen vorig jaar het startschot gegeven werd voor een nieuwe BIG Challenge 2016, wisten de ouders van Bram zeker dat ze mee gingen doen. Tijdens hun vakantie hadden ze al geld bij elkaar gehaald op de camping. Maar toen was nog niet bekend dat hun 10-jarige zoon mee ging lopen. Bram doet dit omdat zijn opa Wiel is gestorven aan kanker toen hij drie jaar oud was. Zijn eerste actie, het bakken en verkopen van 3000 oliebollen, leverde maar liefst 1500 euro op. Daarna volgden een bingomiddag, de verkoop van de Dylan Haegens ei-tosti gemaakt en de verkoop van T-shirts Chicks are Cool op vakbeurzen in Nederland en Belgiƫ. Ook een paaseierenactie in eigen dorp en een actie op zijn school Eigenwijs in Oirlo brachten een mooi bedrag op.


Ingezonden

Glasweb Venray

De gemeente wil garant staan voor de investering van 17,5 miljoen euro.

Het risico is groot want:

- waarom wil de provincie geen lening beschikbaar stellen?

- waarom zijn er geen particuliere investeerders of de providers zelf?

- verschillende providers/glasvezelprojecten zijn de laatste jaren failliet gegaan (Drimble, kost de gemeente Heeze waarschijnlijk 4,5 miljoen; VSC, Introweb,Beverlander, Landerd).

- in het centrum en in de dorpen kan Ziggo de internetsnelheid in de toekomst opvoeren tot 1000 Mbit, het aantal aanmeldingen voor Glasweb zal hier weinig meer toenemen. Bovendien is door de komst van snel internet via de smartfhone het maatschappelijk belang van glavezel voor de buitengebieden kleiner geworden. Technische ontwikkelingen gaan zo snel dat er ook voor de buitengebieden waarschijnlijk goedkopere oplossingen gaan komen. De Floriade en parkeergarage Gouden Leeuw kosten elke inwoner van Venray al honderden euro's, wordt dit het volgende debacle?

J. Peeters, Venray.