De oude glorie en het eerste team van Jumpers'76 gingen voor aanvang samen op de foto.
De oude glorie en het eerste team van Jumpers'76 gingen voor aanvang samen op de foto. Foto: Charon Smits

Jonkies verslaan oldies

Venray | Basketbalvereniging Jumpers'76 kan terugkijken op een geslaagde viering van het 40-jarig jubileum. Met tal van activiteiten voor leden en andere belangstellenden werd het feest glans gegeven.

Door Henk Lammen

Het was afgelopen zaterdag het hoogtepunt van de jubileumviering van Jumpers'76. Het eerste herenteam trad aan het einde van de middag aan voor een wedstrijd tegen de Old Stars van de Venrayse basketbalvereniging, een verzameling van oud-basketbaltoppers die in het verleden hun sporen hebben verdiend bij Jumpers'76. Onder hen toppers en ex-internationals als Sjors Poels en de broers Jouke en Jelle Pots. De jonkies wonnen uiteindelijk met 82-73, maar het respect was er zeker voor de 'oudjes' die hun huid duur verkochten. In de pauze van deze wedstrijd won Ilse Kauffeld de driepuntscontest voor dames. Naast deze jubileumwedstrijd stonden er op de dag activiteiten voor de jeugd van Jumpers'76, een drie tegen drie mixtoernooi (gewonnen door de mannen van La Bomba), een receptie en afsluitende feestavond op het programma.

Bij die gelegenheid reikte voorzitter Mirko Antheunisse de diverse clubprijzen uit en werd Sinpat Kapriloglu benoemd tot lid van verdienste. Met veel oud-leden en -bestuurders en oprichters van de club werd het een gezellige avond waar de verhalen en anekdotes uit de oude doos nog een keer werden beleefd.