Eén callcenter voor Venray en Venlo

VENRAY | De gemeenten Venray en Venlo gaan samen een callcenter opzetten. In januari 2018 moet de nieuwe dienst in de lucht zijn.

Venray moet voor het callcenter over dezelfde apparatuur en hard- en software beschikken als Venlo. In de voorjaarsnota is daarom in 2017 voor de vervanging van de telecommunicatie 250.000 euro opgenomen. De apparatuur is in 2008 in gebruik genomen en is afgeschreven. Daarnaast wordt 90.000 euro uitgetrokken voor de vervanging van het klantcontactsysteem en intranet. De gemeente is ontevreden over de leverancier en de hoge onderhoudskosten. Met Venlo wordt een nieuw systeem aangeschaft. Op het gebied van ict zoekt Venray aansluiting bij Venlo, Weert en Roermond. Deze drie gemeenten hebben het ict-samenwerkingsverband Noord- en Midden-Limburg opgezet.

Venray wordt daardoor minder kwetsbaar en hoopt tegen lagere kosten een betere kwaliteit te krijgen. Het samenwerkingsverband krijgt onderdak in het gemeentehuis van Venlo. Ict-medewerkers van de vier gemeenten worden via detachering uitgeleend aan de nieuwe organisatie.