Het lied van de bomen

Geijsteren | Muziektheaterkoor Carmina Ludens brengt op zondag 19 juni om 14.30 uur Het lied van de bomen bij de kasteelruïne aan de Maasheseweg in Geijsteren.

Bomen zijn verbazingwekkende metaforen voor wie wij mensen zijn. In het concert worden diverse aspecten daarvan bezongen. Het gaat over de schoonheid en geneeskracht van bomen, over de liefde en de dood, over onderdrukking en vrijheid, sterven en vrucht dragen.

De rode draad, geweven door het programma heen, wordt gevormd door het verhaal van De gulle boom van schrijver Shel Silverstein.

Het repertoire van muziektheaterkoor Carmina Ludens omvat stukken uit verschillende landen en tijden zoals een Fins slaapliedje, een vrolijk Tsjechisch stuk uit een opera, een Hebreeuwse versie van psalm 92, een pelgrimslied van de Russische oudgelovigen, een zang van de Sioux-indianen, een op muziek gezet gedicht van Poesjkin en een stuk van Mikis Theodorakis.

Carmina Ludens is een zestienkoppig kamerkoor uit Nijmegen onder leiding van dirigent en artistiek leider Monique Verhoeven.

Het lied van de bomen wordt begeleid door verschillende instrumenten. Voor de muzikale arrangementen zorgde Monique Verhoeven.

Kaarten à 15 euro per stuk zijn te koop aan de kassa of te bestellen door overmaking van het bedrag op rekeningnummer NL85RABO0152361081 ten name van Stichting Cultuurpodium Geijsteren, onder vermelding van Carmina Ludens 19 juni.